A karfiolt kis rózsákra szedem és annyi sós vízben, amennyi ellepi kb. 10 percig főzöm. A tojásokat is megfőzöm, hideg vízbe teszem, megtisztítom, és 4 felé vágom.
A csirkemellet vékony csíkokra darabolom. Egy nagyobb serpenyőben az olajat forróra hevítem és kevergetve megsütöm benne a csirkehúst. Közben felkarikázom a póréhagymát és azt is a húshoz keverem, sózom, borsozom, és együtt pirítom készre. Ezután a húst kiszedem a serpenyőből. A margarinon megpirítom a lisztet, meg a curryt. Kicsit félre húzom, hogy hűljön, és kb. fél liter karfiol főzővízzel öntöm fel, miközben keverem. (Azért kell egy kicsit hűlni hagyni, mert a főzővíz még forró, és ha a forró rántásra öntöm, akkor könnyen csomósodik, langyosan meg nem.) Hozzáöntöm a tejszínt és pár percig főzöm. Szósz sűrűségű lesz. Ekkor még sózom, ha szükséges, meg borsozom és hozzáöntöm a karfiolt, a csirkét, végül a tojásokat is, de ekkor már csak óvatosan kevergetem, hogy a tojás és a karfiol ne essen szét.
Megjegyzés: a receptet egy 2000-es Tinában találtam és az eredeti recepttől eltérően csak kb. 40 dkg húsból, 6 tojásból és fél fej karfiolból készítettem, mert csak 3-an ettük, de olyan kiadós volt, hogy akár 4-5 személynek is elég lett volna. Nem készítettem hozzá köretet, mert a karfiol pótolta, de a fiam szerint egy kis rizs még jó lett volna hozzá.