A rizst megmosom és annyi vízben, amennyi éppen csak ellepi, egy kevés sóval felteszem főni. Ha a vizet magába szívta, hozzáadom a tejet és a vajat. Kis lángon addig főzöm, míg a rizs magába nem szívta a tejet.
A 3 tojássárgáját a 20 dkg cukorral kikeverem és a habbá vert fehérjét óvatosan beleforgatom.
Egy tűzálló tálat vajjal kikenek, zsemlemorzsával megszórok és a massza felét beleöntöm. Gyümölcsöt szórok rá. Olyat, amilyen éppen van. (Most banánt, konzerv meggyet és őszibarackot használtam.) Megszórom fahéjjal és leöntöm a rizs maradékával, amibe előzőleg belekeverem a kakaóport.
180 °C-os sütőben majdnem 1 óráig sütöttem, de a tetejét félidőben letakartam sütőpapírral, mert előbb égett volna meg, mint ahogy a közepe átsül. Ha laposabb edénybe tesszük, akkor rövidebb a sütési idő.