A tésztához a vizet a vajjal felforralom. Az edényt leveszem a tűzről és a liszt-keményítő keveréket egyszerre hozzáöntöm. Az egészet egy főzőkanállal sima masszává keverem, majd egy percig folyamatos keverés közben melegítem. (kicsit nehéz, mert egy gombóccá áll össze.) Átteszem egy keverőtálba és 2 tojást egyenként hozzákeverek a robotgép legmagasabb fokozatán. Ha a tojások kisebbek, akkor hozzáadom az egész tojást, ha nagyok, akkor lehet, hogy elég a két tojás is vagy a harmadik fele. Ne legyen híg, lehessen belőle gombócokat formálni 2 kanál segítségével. Ha kihűlt egy kicsit, hozzákeverem a sütőport is.
A tepsibe sütőpapírt teszek és rajzolok rá 3 db 18 cm átmérőjű kört. A masszát 3 részre osztom és a körökbe simítom. 200 °C-os sütőben megsütöm. (Kb. 15-20 perc.)
A megsült tésztát szabályos kör alakúra vágom és az alsó lapot egy tányérra fektetem. Az egyik lapot 8 egyenlő cikkre vágom.
A mandarint megtisztítom, 8 gerezdet félreteszek, a többit 2-3 darabra vágom.
A tejszínhabot felverem. A joghurthoz hozzákeverem a cukrot (nekem 12 dekával volt elég édes), a vaníliás cukrot és a narancshéjat.
A zselatint hideg vízben megáztatom, kinyomkodom belőle a vizet és 10 másodperc alatt a mikróban felmelegítem. (Ennyi az én mikrómban elég volt, mert nagyon gyorsan folyós lett.) Néhány kanál joghurtkeveréket adok hozzá, a maradék masszához keverem és óvatosan a tejszínhabbal összeforgatom.
A legalsó lap köré egy kör alakú tortaformát illesztek (ha nincs ilyen kicsi, a nélkül sem folyik szét), a krém felét rákenem, rászórom a mandarin felét, ráillesztem a következő lapot, arra jön a maradék krém fele, amire rászórom a maradék mandarint és rákenem a krém másik felét. Szépen ráhelyezem a cikkekre vágott harmadik lapot. Mindegyik tetejére egy kiskanálnyi krémet és egy mandarindarabkát teszek.
Legalább 3 órára a hűtőbe teszem.
Megjegyzés: ebből a mennyiségből egy kis torta lesz, de 4-5 személynek még így is elég.