A májat felszeletelem. Tejbe zúzott fokhagymát keverek, és ebben áztatom a májszeleteket legalább 1 órán keresztül.
Leszűröm, és konyhai papírtörlőn leitatom a szeletekről a tejet, de a fokhagymadarabkákat rajta hagyom, ha rátapadt. A tojást felverem, erősebben sózom (hiszen a májat nem sózom meg), a leszűrt fokhagymazúzalékot is belekeverem, sőt még egy kis fokhagyma port is, majd a szokásos módon bepanírozom és bő, forró olajban gyorsan megsütöm. Ha túl sokáig sütöm kemény lesz. A vastagabb részbe egy villát szúrok, és ha nem jön ki belőle rózsaszín lé, akkor már jó is.
Sertésmájból készült, és a fokhagyma kicsit ellensúlyozta a máj erősebb ízét, így nagyon finom lett.
Nagyon örülök, hogy a kisfiadnak is ízlett. Nagyon sokáig és sem szerettem a májat, már rég felnőtt voltam, amikor megkedveltem.:)
2013.05.16. 15:59
mimi0877
Elkészitettem!Nagyon finom,és még a kisfiam is megevett egy darabot,igaz a legkisebett kérte,de ez csoda,h májat evett!!!És utána még kijelentette h most már szereti a májat...Köszönöm h megosztottad velünk a receptet!
2013.05.16. 08:48
mimi0877
Ma kipróbálom.A kisebb fiam igy sem fogja megenni,de nekünk nem árt a változatosság...
2009.05.24. 10:45
zsuzsi
Ez a recept nagyon jó és ezt ki fogom próbálni,mert a kisfiamnak is sokat kell májat enni,mert vashiányos és fő a változatosság.Köszi az ötletet.
Kedves Mimi!
Nagyon örülök, hogy a kisfiadnak is ízlett. Nagyon sokáig és sem szerettem a májat, már rég felnőtt voltam, amikor megkedveltem.:)