A tojások sárgáját habosra keverem a cukorral, felváltva beleforgatom a lisztet és a tojáshabot. Egy nagy tepsit kibélelek sütőpapírral, belesimítom a tésztát és 180 °C-os sütőben megsütöm. Még melegen felcsavarom, ha kihűlt, megkenem lekvárral és újra feltekerem.
A töltelékhez a túrót mixelőrúddal krémesítem, ízesítem porcukorral és vaníliás cukorral. Az ananász levébe áztatom a zselatint, felmelegítem és langyosan a túrókrémbe keverem. A felvert tejszínhabot óvatosan a túrókrémbe forgatom, és 3 részre osztom.
Az egyik részbe reszelt citromhéjat, a másikba apróra vágott ananászt, a harmadik részbe az áfonyalekvárt keverem. (Ha még színesebbre szeretnénk készíteni, az ananászos részbe egy pár csepp sárga ételfestéket is keverhetünk. Ezt most kihagytam.)
A piskótatekercset fél cm vastagon felszeletelem és kibélelek vele egy félgömb alakú tálat. A háromféle krémet felváltva rétegezem bele, tetejét is befedem a piskóta karikákkal. Lefedem fóliával és hűtőben néhány órát dermesztem.
Szia Anna!
Sajnos csak most olvastam a kérdésedet. Igen, 7 tojás, és nagy tepsiben sütöttem, amit a tűzhelyzez adatk.
Puszi.
Aliz