A túrót a tojások sárgájával és az olvasztott margarinnal krémesre keverem egy mixelő rúddal. A lisztet összekeverem a sütőporral. A túróhoz keverem a cukrot, a sót és a lisztet. A tejföllel lazítom a tésztát. Vizes kézzel gombócokat készítek 1-1 eperszemmel a közepén. Kisebb eperszemeket válogatok, mert úgyis megnő a fánk. Bő olajban megsütöm a gombócokat. Sülés közben megnő és feljön az olaj tetejére. Ha körben szép barnásra sült, kiszedem konyhai papírtörlőre. Porcukorral meghintve tálalom.
Megjegyzés: frissen a legjobb, mert ropogós a külső burok. Az eper kissé összeesik benne, de közben az eper levét felszívja a tészta és nagyon finom lesz. Ha nem teszek bele sütőport, akkor tömörebb marad, és az eper körül nem marad üreg.
Ötlet: mivel a megsült gombócokban üreg keletkezik az eper körül, nagyon finom lesz, ha vaníliapudingot vagy vaníliakrémet nyomok bele egy habzsák segítségével. Aranka krém nem jó, mert a forró gombócban folyós lesz.
Köszi Aliz a választ, bár már előtte elkészitettem és nem tettem bele a fehérjét. Nagyon finom volt, biztosan máskor is elkészitem majd. Sütőprt nem tettem bele, igy nem volt hely a pudingnak ... bár istenien néz ki azzal is. no, majd legközelebb. Egyébként gratula a portálhoz, azonnal a kedvencem lett. Pertus kérésére reagálva /bár már azóta biztosan elkészitette/ kb 15 gombóc lett belőle. Azt nem tudom hogy milyen lehet újramelegitve, mert még kihűlni sem érkezett, szinte azonnal elfogyott. :D
Újramelegítve már megpuhul, de elég sokáig megtartja a ropogós frissességét.. Próbáld ki eperrel is! Engem most ez a krémes töltelékes módszer ízgat, mig ki nem próbálom.:)
Én megcsináltam a túrófánkot,de csak üresen.Nagyon finom volt,főleg még melegen.Mikor kisült én szórtam rá fahéjat+porcukor.,mert nagyon szeretjük így.Kifogom próbálni eperrel is,biztos nagyon ízletes.Nálunk hetente többször elkészül,gyors és nagyon egyszerű.
kedves Janu!
Köszönöm szépen a visszajelzést.:)