Aliz konyhája - minden recepthez fázisfotók
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Menü
     
Hobbi
     
Konyha
     
Receptek/1199
     
Ételfotók

Előételek
Levesek

Húsételek

Feltétek

Köretek

Hideg konyha, saláták

Tészták

Sós vendégvárók

Édességek

Egyszerű ételek

Halak

Egyebek

Kelt tészták,kenyerek

Tortaképek

     
90 napos diéta
     
Olavasóim receptjei

Receptek

     
Értesítés új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
TOP 100

100 receptajánlat (a 1100-ból), hogy megkönnyítsem a választást.

    ÉDESSÉGEK


Almahabos süti Aliz módra


Banános süti


Banános élvezet


Csokis meggyel töltött háromszögek


Diós csokoládészelet

 
Emeletes élvezet

 

Epres-zseléhabos sütemény

Tálalva.
Flambírozott banán vaníliaszósszal


Habos túrós pite

Kijevi krémes


Krémes meglepetés


Kókuszos almás


Különleges meggyes pite

Lehetetlen pite

 
Mennyei eledel


Méteres kalács

Narancsos kocka


Négerkocka szomszéd módra


Osztrák pikáns "tiramisu"

 
Őszibarackos rétes


Rakott palacsinta 


Részeges és túrós barát 

Rumos szilvás sütemény

Sárgabarack torta


Serpenyős rétes

 
Stracciatella


Sültfagylatos gofri

 
Sült túrógombóc

Tarka koh


Túróbundában sült banán


Túrókrémes tölcsérek


Túrós-kakaós kevert


Túrós-krémes pite


Túróval töltött zsemle


Verdens beste


Ferdinánd kalács

  SÓS VENDÉGVÁRÓK


Ági féle sajtos ropogós


 Káposztás virsli tésztában


Részeges pogácsa

 
Sajtkrémmel töltött pogácsa

 
Sajtos pogácsa


Sajtos pogácsa (rúd)


Sajtos-sonkás tekercs

 
Sonkás-sajtos rétes


Sós-omlós sütemény

    LEVESEK

 
Darálthúsos paradicsomleves


Dupla hagymás leves

 
Édes sütőtökleves


Gyümölcsleves túrós galuskával

 
Kantoni rizsleves curryvel

 
Káposztás bableves


Metélőhagymás kukorica krémleves

 
Norvég királyi leves

 
Rumos-mazsolás gesztenyeleves

 
Tárkonyos raguleves


Túrógombóc leves 

 HÚSÉTELEK, FELTÉTEK


Csirkecsíkok fűszeres tésztában


Fokhagymás csirkeragu


Fokhagymás sült lapocka


Fűszeres túróval töltött csirkemell

 
Hentesborda


Kókuszos csirke


Különleges töltött borda


Marhapörkölt vadász módra

Mogyorós rizzsel és mogyorókrémszósszal tálalom a húsdarabkákat.
Mogyorókrémes csirke


Paradicsomos káposzta húsgombóccal


Pilisi ragu


Rántott fagyasztott vagdalt


Rozmaringos-narancsos csirke

Tejszínes halragu leveles tésztában


Sajtos rakott csirkemell

 
Tanduri csirke


Tepsis diós hús


Vajpuha marhaszelet


Rántott tojás


Sajttekercs rántva


Tojásos rétes

 

  KÖRETEK


Fokhagymás, sajtos krumplipüré


Mandulás burgonyagolyó


Mogyorós burgonyapüré


Mustáros-hagymás krumpli

 
Palaó rizs


Resztelt krumpli


Rozmaringos krumpli


Tepsis burgonyalepény

Párolt rizzsel összekeverem és együtt pirítom.
Zöldséges-mogyorós rizs

         VEGYES


Csirke vajas tésztában

Meleg töltött tojás


Kukoricás chilis babsaláta


Mogyorós burgonyasaláta


Citromfüves rántott afrikai harcsafilé


Tejszines halfilé 


Csirkés-zöldséges tészta

 

Júhtúrós sztrapacska


Tojásos nokedli gazdagon

 

Hagymás rakott tojás

 

 

Tejfölös újkrumpli


Francia pirítós


Klubszendvics


Sajtos-tojásos pirítós

Sütőben megsütöm. 

Sonkás-sajtos tojás csészében

 

 

Töltött bundás kenyér

     
Torták

 

Anyáknapi torta

Cicitorta

 Karácsonyi torta 2010

Szülinapi torta II.

Málnazselés csokitorta

Tojáslikőrös autós torta

Trüffelkrémes patchwork torta

Valentin napi puncstorta

     
Epres verdens beste

A Verdens beste változatlanul vezeti nálunk a sütemények toplistáját. Az elmúlt 20 évben talán a legtöbbször készített édesség volt  a családban, az eredeti recept szerinti változatban, vagyis vaníliás krémmel töltve. Most is csak a tölteléket változtattam meg, a tésztának megmaradtak az arányai.

Mivel szülinapra készült, így a kerek formát választottam.

 

 Epres verdens beste

 

Hozzávalók:

15 dkg Ráma

15+25 dkg cukor

15 dkg lisz

5 tojás

5 ek. tej

2-3 kk. sütőpor

1 cs. vaníliás cukor

 

Vaníliakrémhez:

1 cs. vaníliás Aranka krémpor

1 cs. vaníliás cukor

ízlés szerint cukor

2 dl tejszín vagy Hullala

eper

 

Eperkrémhez:

30 dkg eper

4-5 ek. cukor

3 dl tejszín vagy Hullala

 

A tojások sárgáját, a szobahőmérsékletű puha margarint, a 15 dkg cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverem. A sütőport a liszthez adom és a tejjel együtt a tojásos keverékhez öntöm, és jó habosra keverem.

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem.

Sütőpapírra akkora kört rajzolok, amekkora a tortaformám, és rákenem a sárga masszát, majd erre a habot és 170 °C-os sütőben rózsaszínűre sütöm. Hőlégkeveréses sütőben egyszerre kettő is sülhet. Ha nem ragaszkodunk a kerek formához, akkor egy nagy tepsiben és egy félben süssük, így 3 lapot kapunk.

A vaníliakrémhez az Aranka krémport hideg tejben, az előírás szerint, de csak 2,5 dl tejjel, krémmé verem. Az ízét egy vaníliás cukorral, és ízlés szerint még cukorral ízesítem, majd lazán beleforgatom a Hullalát.

Az epres krémhez az epret turmixolom a cukorral, majd a felvert Hullalához adom, és még egy együtt egy rövid ideig habosítom. (A Hullala nagyon érdekesen viselkedik a savas gyümölcsökkel, szörpökkel. Ahogy hozzákeverem, nagyon kemény hab lesz belőle azonnal. Ha igazi tejszínt használunk, akkor mindenképpen kell hozzá zselatint keverni. Lehet, hogy egy fokkal még finomabb lenne vele, de tapasztalatom szerint nem minden tejszínt lehet keményre felverni. Hullalával mindig biztos a siker.)

A tészta sülés közben terül egy kicsit, főleg a hab, ezért a kerek tortaformát ráteszem és körbevágom. (A leeső részek valahogy mindig elfogynak.)J

Egy palacsintasütő lapáttal leválasztom a tésztát a papírról és tálra teszem. Rákenem a vaníliakrémet és félbevágott eperszemeket a krémbe nyomkodom. Ráteszem a második lapot, erre kenem az epres krémet. A harmadikat a tetejére teszem és a hűtőben jól lehűtöm.

Megjegyzés: a képen kicsit mások az arányok. Ha valamit először készítek, de utólag változtatok rajta, a képeket már nem tudom módosítani, csak a leírást. Mivel én a teljes Hullalát az eperrel kevertem össze, így a rózsaszín krém jóval vastagabb lett, mint a vaníliás. Szerintem a Hullala egy részét a vaníliakrémhez keverve még finomabb lesz és a 2 krém magassága is közel azonos vastag. A receptben már így írtam le.

 

 

 

 

 

 

8 hozzászólás
Idézet
2010.04.06. 21:42
Aliz

Dóri!

Mindent meg lehet sütni sütőpapír nélkül is, hiszen régen nem nagyon használtak ilyesmit, legfeljebb zsírpapírt, de ehhez már a legelső alkalommal is sütőpapírt használtam, ami már majdnem 25 éve volt. Ez kimondottan olyan süti, amihez én mindenképpen javasolnám a papír használatát. Nagyon nehéz lenne a tepsiből kiszedni papír nélkül. Így papírral együtt ki lehet emelni a tepsiből, és könnyebb úgy elválasztani egy széles késsel vagy palacsintaforgatóval, hogy az egyik kézzel fogod a papírt, a késsel meg leválasztod róla a tésztát. Ha a papírt is kettévágod, akkor a papírról könnyebb rácsúsztati a tésztalapot a tálra, majd a felső lapot a krém tetejére.:)

Idézet
2010.04.02. 17:45
Dóri

szia!

azt szeretném kérdezni, hogy ha úgy sütöm a tepsiben, hogy ki vajazom - lisztezem, és nem használok sütőpapírt úgy is jó?

Idézet
2010.03.16. 23:28
Aliz

Kedves Margó!

A megadott mennyiségből kijön a 3 lap. Ha egy nagy tepsiben sütöd, akkor sülés után vágod 3 részre (3 hosszabb csíkot kapsz), vagy külön sütöd a 3 kerek lapot, így a haramada sárga részt kened a papírra, és erre a harmad habot és még kettőt ugyanígy.:)

Idézet
2010.03.16. 17:29
Kovács Margo

Kedves Aliz!

Kezdő vagyok és lehet azért nem értem, de a ha 3 lapban vagy 3 kerek formátumba sütöm, akkkor ugye 3-szor annyi adag kell mint amennyi meg van adva, vagy a megadott mennyiséget harmadolom?Várom válaszod, üdv:Margo

Idézet
2009.05.31. 20:14
Aliz

Rkriszta!  Örülök, hogy sikerült.:) Azért örülök a visszajelzéseknek, mert érdekel, hogy a leírásom alapján más is hasonló eredményt ér-e el, mint én, mert akkor valószínű, hogy jól írtam le.:)

Idézet
2009.05.31. 19:32
rkriszta

ennél bővebben szerettem volna:-)

Nagyon finom lett a süti, pont mint a képen, én rendes tepsiben készitettem el. SZUPER

Idézet
2009.05.31. 19:31
RKRISZTA

Köszi

Idézet
2009.05.28. 21:43
Erika0214

Húúúú ez biztos nagyon finom lehetÉn már kipróbáltam a hagyományos Verdens beste-t,a gyerek névnapjára csináltam meg,nagyon ízlett mindenkinek.Ezt is kipróbálom hamarosan.

     
óra
     

Névnapi idézetek küldése...

     

Xukor (nyírfacukor) az egészséges édesítő.
Rendelés 10 %-os kedvezménnyel!

 

     
weblapfordító
     
Számláló
Indulás: 2006-09-23
     
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Kedvenc linkek
     

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?