A mogyoró és a krumpli nagyon jól megy egymáshoz. Ehhez a körethez csak krumpli, sós mogyoró, só és olaj kell. Nincs is hozzá igazi recept.
A krumplit meghámozom, hasábokra vágom. A mogyorót egy aprítóba teszem és egy kis olajjal összedarálom. A krumplihoz keverem és még sót is adok hozzá. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütöm. Nem írok mennyiséget, mert nem mértem se a krumplit, se a mogyorót, de utóbbiból egy jó maroknyit tettem az aprítóba. Olajat is annyit, hogy már külön ne kelljen olajozni a sütéshez. Nekünk nagyon ízlett. Még fokhagymával lehetett volna fűszerezni, de így is nagyon finom volt.
Megjegyzés: nem figyeltem eléggé és egy kicsit túlsütöttem, de még így is nagyon ízlett mindenkinek. A mogyoró is megpirul, miközben a krumpli puha lesz belül (ha nem sütjük túl). Kb. fél óra alatt megsül a 200 °C-os sütőben.