Amikor ezt a levest a Vacsoracsatában Vágó István elkészítette, nagyon szokatlannak találtam, aztán annyira megdicsérték, hogy kedvet kaptam a kipróbálására. Meglepődtem az eredményen, mert kimondottan finomnak találtam, és még a családomnak is ízlett.
Körtés spenótleves
Hozzávalók:
2 evőkanál vaj
15 centis darab póréhagyma
2 db körte
1 l víz
2 leveskocka
1 db burgonya
300 gr spenót
175 ml tejszín
só
őrölt bors
fél marék pirított dió
Egy fazékban felforrósítom a vajat, majd megpárolom benne a felkarikázott póréhagymát. Felöntöm 1 liter vízzel és beledobok 2 leveskockát. Beleteszem a megtisztított és feldarabolt burgonyát, a mirelit spenótot és a körtét. Fűszerezem őrölt borssal és sóval. Addig főzöm, míg a krumpli megpuhul. Ekkor tejszínnel dúsítom és a végén kézi mixerrel pürésítem.
Csészékben tálalom és a tetejére pirított diót szórok.