Barackos-sajtos rántott csirke
Hozzávalók:
4 db fél csirkemellfilé
8 fél sárgabarack
15 dkg reszelt sajt
1 tojás
só
bors
szerecsendió
A panírozáshoz:
zsemlemorzsa
liszt
tojás
A csirkemellekből 2-2 szeletet vágok, és kicsit kiklopfolom. Ha friss barackot használok, forró vízbe teszem 1-2 percre, majd hidegbe, hogy a bőrét lehúzhassam róla.
A sajtot összekeverem a tojással, és szerecsendióval fűszerezem. (Ha a sajt elég sós, nem nem teszek bele még sót.)
A csirkemell szeleteket sózom, borsozom és mindegyik szeletre teszek egy fél barackot, aminek a magházába sajtot töltök. Ráhajtom a hús másik felét és egy fogpiszkálóval vagy hústűvel összetűzöm. Nem kell szorosan lezárni a hússzeleteket a panírozás előtt, mert nem folyik ki a sajt a sülés közben. A szokásos módon bepanírozom, és bő olajban megsütöm.
|