Ez csak egy próbarecept. Eszembe jutott, hogy mi lenne, ha a piskótába cukor helyett lekvárt tennék. Ki is próbáltam, és egész jó lett a végeredmény. Csak egy kis tortaformában sütöttem meg, mivel csak 2 tojást áldoztam erre a próbára, de nagyon jól sikerült, így egy kis tortácskát kerekítettem belőle. Így is jutott 4 főnek egy-egy tisztességes szelet.
Lekváros piskóta
Hozzávalók:
2 tojás
2-3 ek. lekvár
2 ek. liszt
Krémhez:
1 cs. Aranka vaníliás krémpor
3 dl tej
rumaroma
Tetejére:
csoki
tejszínhab
A tojások fehérjét felverem, majd a lekvárral még tovább verem, míg kemény hab lesz belőle. Óvatosan beleforgatom a tojások sárgáját és a lisztet. Sütőpapíros kis tortaformában megsütöm 180 °C-os sütőben. (Most a légkeveréses edényt próbáltam ki piskótasütésre. Sikerült!)
Közben a krémport addig keverem az elektromos habverővel, míg kemény habos nem lesz. Rumaromával ízesítem. A kihűlt tésztát 3 részre vágom és megtöltöm a krémmel. Tetejére reszelt csokit szórok és tejszínnel díszítem.
Megjegyzés: most szilvalekvárral próbáltam ki, mert az volt kéznél. Nem a hagyományos, otthon főzött, kevés cukorral készült, hanem a bolti. Nem is nagyon sűrű, ellenben édes. Tojásonként elbírt volna 2 ek. lekvárt is. Házi baracklekvárral talán még finomabb is lett volna, de így is lehetett érezni a szilvalekvár ízét. Biztos, hogy kipróbálom más lekvárral is, mert finom volt.