A lisztet elkeverem a sütőporral és a darált mogyoróval, majd elmorzsolom benne a margarint és a tojással összegyúrom, mindezt gyorsan, hogy a kezemtől ne nagyon melegedjen meg. A mogyoró sóssága miatt csak kóstolás után sózom.
Egy nagy pie formát kivajazok, majd belenyomkodom a tésztát és egy sima falu pohárral szép egyenletesre igazítom a felszínét, és 200 °C-os sütőben félig megsütöm.
A póréhagymát felkarikázom, és 2 evőkanálnyi margarinon megfuttatom, hozzáteszem a felaprított gombát. Sóval, borssal ízesítem és megpárolom, a levét elpárologtatom.
A tejfölt összekeverem a tojásokkal, az apróra vágott snidlinggel, végül megsózom és megborsozom. Felét a tésztára öntöm, ráteszem a párolt gombát és a kockára vágott paradicsomokat, majd a szósz másik felét is ráöntöm és készre sütöm.
Lehet, de akkor válassz valamilyen más tésztareceptet hozzá, amit megtölthetsz ezzel a töltelékkel, úgyis az határozza meg a ízét, de ennek pont a mogyorós tészta az érdekessége.
2010.10.13. 22:30
hajni73
Zsia Aliz! Mogyóró nélköl lehet csinálni ?Alergiás vagyok ráMost találtam az oldalranagyon jó.
Hajni!
Lehet, de akkor válassz valamilyen más tésztareceptet hozzá, amit megtölthetsz ezzel a töltelékkel, úgyis az határozza meg a ízét, de ennek pont a mogyorós tészta az érdekessége.