Tipikus „mi van a hűtőben” étel. Volt egy darab sertéscomb, találtam egy kis virslit, általában répaféle mindig akad, a többi meg alapvető élelmiszer, így mindig megtalálható a polcon. Gyorsan el is készült, meg finom is volt.
Zöldséges-virslis sertésapró
0,5 kg sertéscomb
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 közepes hagyma
2 pár virsli
mustár
só, bors
1 ek liszt
A húst kockára vágom, sóval és borssal összekeverem. Egy serpenyőben megpirítom, majd kiszedem és melegen tartom.
A répákat finomra reszelem, a hagymát apró kockára vágom és abban a serpenyőben, amiben a húst sütöttem, egy kevés olaj hozzáadásával megpirítom. Megszórom a liszttel, 1-2 percig keverem, majd egy kevés vízzel felöntöm és felforralom. Közben ízlés szerint mustárral ízesítem és a karikára vágott virslit is hozzáadom. Visszateszem a megsült húskockákat és együtt jól összeforralom. Lehet hozzá tejfölt is adni, esetleg egy kis tejszínt, de így is finom volt.
Marcsi!
Köszönöm szépen az ötletet.:)