A barackokat forrásba lévő vízbe teszem (ha nagyon érett csak pár pillanatra, ha kevésbé, akkor pár percre). Ezután hideg vízbe teszem és lehúzom a bőrét. Felaprítva egy turmixba rakom. A gyömbért meghámozom, lereszelem és azt is a barackhoz adom a mézzel és 2-3 kanál szójaszósszal együtt. Összeturmixolom. Ezt a pépet a csirkeszeletekre kenem, és 1-2 órára beteszem a hűtőbe. Egy jénait kivajazok, belefektetem a hússzeleteket, amiről a pác nagyját lekapargatom. Megsózom, kevés olajjal meglocsolom és 200 °C-os sütőben megsütöm. Ezután a maradék barackpácot elosztom a tetején és visszateszem 5 percre a sütőbe.
Megjegyzés: kicsik voltak a barackok és nem túl édesek, ezért több barackot tettem bele és 2 ek. mézet. Így nagyon kellemes ízű lett a hús, kicsit édeskés, kicsit savanykás és pikáns.