A lisztet, 1 tojást, 3 dkg cukrot, csipetnyi sót és a puha margarint robotgéppel tésztává dolgozom össze és kb. fél órát pihentetem.
Közben a többi tojást a 20 dkg kristálycukorral, kevés sóval, és a vaníliás cukorral krémesre kikeverem. Belevegyítem a túrót, a pudingport, a citrom levét és héját. A mandarint lecsöpögtetem, egy fél dobozzal félrerakok belőle, a többit a túrókrémbe keverem.
A tésztát lisztezett deszkán kb. 23x26 cm-es lappá nyújtom és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem. Megszurkálom villával és előmelegített 180 °C-os sütőben elősütöm (10 perc).
A krémet a tésztára simítom, a tetején elosztom a félretett mandarint és 180 °C-os sütőben kb. 50 percig sütöm.
Megjegyzés: mivel én csak fél adagot sütöttem, így alufóliából kellett „tepsit” készítenem. A teljes adagnál megfelel a sütőpapírral kibélelt 23x26 cm-es tepsi is.
Köszönöm szépen a dícséretet.:) A konzerv mandarinnak az az előnye, hogy a gerezdeken nincs rajta az a hártya, ami elválasztja egymástól a gerezdeket. Nem tudom milyen lenne friss mandarinnal, de ha azzal készíteném, akkor leszedném ezt a hártyát a gerezdekről. Nem olyan nehéz, már próbáltam.:)
sziasztok!nagyon jó az oldal gratulálok hozzá:)egy kérdésem lenne!szerintetek sima mandarinnal is meg lehet oldani???köszi a választ
2009.07.07. 22:23
Aliz
Kedves Lilla!
Köszönöm szépen az ötletet, egyszer biztos kipróbálom.:) Én még az őszibarackra is gondoltam, de még van pár gyümölcs, amivel finom lehet..:)
2009.07.03. 19:02
Lilla
Szervusz Alízkám! Nekem is meg van ez a recept és nagyon fínom.Gyakran szoktam sütni mert mindnyájan szeretjük,de ilyenkor én meggyel készítem.kb.50 dkg kimagozott meggyet 20 dkg cukorral és bő fél dl rummal,1,5 dl vízzel felfőzök.Majd leszűröm,lecsepegtetem,ez idő alatt ki is hűl.A többit ugyan úgy csinálom,mint Te.A lé hűtőben el áll és nagyon finom tea ízesítésére,vagy más sütibe.Puszi Lilla
köszi a választ:)