A sonkát aprítóban összedarálom, hozzáadok annyi tejfölt, hogy pépesen kenhető legyen, borsozom. Só általában nem szükséges hozzá, ha elég sós a sonka. A tejfölt apránként adom hozzá, hogy a krém jól kenhető legyen!
A palacsintákat megtöltöm, majd a szokásos módon bepanírozom.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelek, olajjal megkenem, ráfektetem a bepanírozott palacsintákat, körben megkenem olajjal és előmelegített 200 °C-os sütőben szép pirosra sütöm. Félidőben megfordítom.
Megjegyzés: lehet olajban is sütni, de ennek a módszernek az a nagy előnye, hogy jóval kevesebb olajat szív fel, előre elkészíthető akár vendégeknek is, csak sütni kell és nem lesz olajszagú a lakás. A rántott palacsinta feltét is lehet pl. főzelékre, de akkor a sonkakrémet még fűszerezem petrezselyemmel is.
Tegnap megcsináltam vacsorára ezt a remek ételt, köszönöm az ötletet, és a receptet! Minden elismerésem a Tiéd a rengeteg kísérletezésért, és receptjeid minőségért. Párom unszolására minden hétvégén a Te receptjeidből fogok sütni-főzni :) A jövőheti menüből még csak a Banános sütid biztos, de azt hiszem, lesz miből válogatnom! KÖSZÖNÖM!
2011.04.27. 23:13
Aliz
Gabriella!
Nagyon örülök, hogy tetszik az oldal és köszönöm a visszajelzést.:)
Ma ez volt nálunk az ebéd és nagyon ízlett mindenkinek! Könnyen, gyorsan elkészült! Köszönöm a receptet! Nagyon tetszik az oldal! Pár napja véletlenül akadtunk rá! :)
2010.07.29. 17:38
Aliz
:)!
Köszönöm szépen, és az ötletet is.:)
2010.07.29. 02:45
:)
Szia!Gratulalok az oldalhoz, fantasztikus!
Mama is szokott hasonlo palit csinalni, csak o ugy szokta, hogy nem daralja a sonkat, hanem kockazza, es ugye kisuti a palikat, aztan megkeni tartarral, ra sonkat, osszehajtja, bepanirozza, kisuti, es talalasnal tartart rakunk a tetejere.Isteni finom.
Gizgazocska!
Köszönöm szépen az elismerést, és további jó válogatást kívánok!