| Sajtos rudacskák
Hozzávalók:
15 dkg reszelt sajt (eidami vagy trappista)
3 tojássárgája
1 tojásfehérje
10-12 dkg zsemlemorzsa
só, bors
1 kk. mustár
Lereszelem a sajtot, összekeverem a tojások sárgájával, a fűszerekkel, egy kevés mustárral és annyi zsemlemorzsával, hogy összegyúrva jól összeálljon. Ha túl kemény lenne, egy pici vizet keverek hozzá. Ujjnyi hosszú rudakat formázok belőle. A tojásfehérjét egy kicsit felverem, megforgatom benne a rudakat, majd a zsemlemorzsában is. Bő olajban megsütöm.
Megjegyzés: most zöldborsófőzelékhez adtam feltétként, de egy salátával is finom lett volna. Ropogós, fűszeres, gyorsan elkészül, nekünk ízlik. Természetesen bármilyen más fűszerezéssel is finom lehet.
| |
Kedves Erzsi!
A plusz hozzávalóktól csak jobb lehet, és én is nagyon örülök, hogy rátaláltál az oldalamra.:)