| Ritkán használok félkész, zacskós ételeket, de a Knorr rafinéria készítményeiről csak elismerően tudok nyilatkozni. Néhányat kipróbáltam már, köztük a Görög rakott krumplit is, ami nagyon finom volt. A zacskón egy másik recept is volt, a Mediterrán rakott tészta. Most ezt a receptet próbáltam ki egy kis módosítással, de a végeredmény igazán finom lett.
Mediterrán tészta
Hozzávalók:
kb. 30 dkg száraz tészta
2 db fél csirkemell filé
3 g. fokhagyma
1 cs. Knorr Görög rakott burgonya alap
20 dkg feta sajt
2 dl tejszín
2 db paradicsom
olaj
A csirkemell filét apróbb kockákra vágom és egy serpenyőben kevés olajon a reszelt fokhagymával együtt megpirítom. ½ liter hideg vizet öntök hozzá és beleszórom a Knorr alapot. Kevergetve félig besűrítem, majd a fetasajt felét belemorzsolom. Amikor felolvadt a sajt, hozzákeverem az előzőleg megfőzött tésztát. Egy jénait vagy kisebb tepsit kiolajozok és beleöntöm a tésztát. Két paradicsomnak lehúzom a bőrét, kockára vágom és a tészta tetejére szórom. A maradék feta sajtot összekeverem a tejszínnel, és a tészta tetejére locsolom. Előmelegített 200 °C-os sütőben kb. 15 percig sütöm.
Só nem kell hozzá, mert a Knorr alap is sós, meg a feta sajt is.
| |