| Vajas-sült kukorica
Ez nem recept, csak ötlet (Horváth Ilona szakácskönyvéből), amitől még finomabb lesz egy amúgy finom zsenge kukorica. Szeretjük a KFC-ben kapható kukoricát, ami vajas is, sós is, és főleg nagyon puha. A vízben főtt kukoricánál ezt az ízt nem lehet elérni, sőt a vízben szerintem ki is fő belőle az aroma egy része. A sült kukoricánál minden íz a szemekben marad, hisz a saját gőzében párolódik meg a vaj és a só társaságában.
Nem kell hozzá más, mint alufólia, vaj (nem margarin), só és persze jó minőségű kukorica.
A kukoricacsöveket vastagon vajjal bekenem és bőven megsózom. Szorosan, egyenként alufóliába csomagolom, és előmelegített 200 °C-os sütőben kb. fél órát sütöm. Csak a fogyasztás előtt bontom ki, hogy a szemek ne száradjanak ki, inkább becsomagolva hűtöm ki annyira, hogy fogyasztható legyen.
Nem tudom, hogy a kissé öregecske, már nem annyira tejes kukoricának mennyi időre van szüksége, ezzel a módszerrel milyen lesz, de ez a mai szinte megközelítette a KFC-ben kapható kukoricát.
| |