Gyümölcsös pite
Hozzávalók:
8 dl tej
4 db tojás
20 liszt
10 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
kevés só
alma
meggy
Ráma
porcukor
A turmixba beleöntöm a tészta hozzávalóit és sima habos, híg tésztává keverem. Egy közepes tepsit vastagon kikenek margarinnal és sorokba rendezve almacikkeket és felváltva meggyet rakok. (Ha van frisset, ha nincs, akkor kimagozott befőttet.)
Leöntöm a tésztával. Az alma kicsit feljön a tetejére, hiába nyomkodom alá a tészta alá, de ez a végeredmény szempontjából nem sokat számít, legfeljebb esztétikailag. 200 °C-os sütőben addig sütöm, míg a teteje egy kissé megpirul. Felszeletelem és porcukorral megszórom a tetejét.
Nagyon egyszerű és nekünk ízlik.
|
Kedves Viktória!
Azért nem írtam mennyiséget, mert a Ráma csak a tepsi kikenéséhez kell. Jó vastagon kentem ki. Ha a képek feliratát megnézed, akkor láthatod is, hogy a turmixba nem kerül Ráma. Sajnos csak most olvastam el a kérdésed, így nem tudtam időben válaszolni.