A fetát összemorzsolom, az olajjal és a tejjel összekeverem. Az élesztőt is belemorzsolom, majd hozzáadom a lisztet, annyit-amennyit felvesz, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjak. (Mivel fél kg liszttel kezdtem és legalább 3-4-szer adtam még hozzá, így nem tudom a pontos mennyiséget, de ez úgyis lisztfüggő és menet közben kiderül, hogy még mennyi kell hozzá.) Kb. fél órát kelesztem. Ezután kinyújtom másfél-két cm vastagra, a tetejét bekenem felvert tojással, sajtot reszelek rá és kiszaggatom. A pogácsák egy részébe lángolt kolbász karikákat nyomok és a szélét a tenyeremmel kicsit összesodrom, hogy kis pereme legyen a pogácsáknak. A tetejére még egy kis sajtot szórok és sütőpapíros tepsiben, 180 °C-os sütőben kb. 20-25 percig sütöm.
Megjegyzés: kolbász nélkül is finom, de ha ízletes a kolbász, biztos sikerre számíthatunk.
Isteni finom! Köszönöm!