A hagymát felszeletelem és a vajon üvegesre párolom. Ráreszelem a sajtot és hagyom felolvadni. Borsozom, sózom és hozzáöntök ½ l vizet. Felforralom, a liszt és a tejszín keverékével behabarom.
Összeturmixolom és leveses csészékbe adagolom.
A tejszínt felverem és hozzákeverem a tojások sárgáját. Ezt a leves tetejére adagolom, és a grillsütőben megpirítom.
Megjegyzés: a receptet egy 2001-es Magyar Konyhában találtam. Jó találat volt, mert nagyon finom és különleges.Ez a mennyiség 4 főnek leveses csészében elég, de nem is kell belőle több. A sajttal óvatosan bánjunk, mert nem minden Roquefort egyforma. Ha nagyon érett, és nagyon intenzív az íze, inkább kevesebbet tegyünk bele! Én csak 15 dkg-ot használtam fel és így szuper lett. Igazi csemege volt, csak javasolni tudom a kipróbálását.
A tejszín nem főzőtejszín? Vagy azt is fel lehet verni?