A csirkemellből 8 db vékonyabb szeletet vágok.Sózom, borsozom, mindkét felére sonkát, néhány szeletke sajtot teszek és félbehajtom. Fogpiszkálóval összetűzöm, lisztben megforgatom és kevés olajon mindkét oldalát elősütöm. Egy hőálló edénybe teszem.
A maradék olajban szeletekre vágott gombát pirítok, amit ételízesítővel sózok, majd frissen őrölt borssal megszórom és a saját levében megpárolom. (Lehet alá hagymát is pirítani, de a nélkül is finom.) Megszórom apróra vágott petrezselyemmel, hozzákeverem a tejfölt és a maradék sajtot lereszelve. Összeforralom, a húsra öntöm, alufóliával letakarom és 200 °C-os sütőben puhára sütöm. Közben ellenőrzőm, mert ha sok levet enged, akkor fólia nélkül folytatom a sütést.
Tegnap este elkészítettem.Mivel elég gyenge a sütőm,ezért úgy döntöttem,hogy kb. egy órán keresztül sütöm és szerencsére tökéletes lett.Nagyon finom és laktató étel, én rizzsel tálaltam,azzal is nagyon jó!Köszönöm Alíz a receptet!
Kedves Palomine!
Sajnos nem olvastam időben a kérdésedet, de örülök, hogy válasz nélkül is jól sikerült.:)