A csirkét feldarabolom. Általában csirkecombot és mellet használok hozzá vegyesen. Csak csirkemellből nem olyan jó, mert a szaft ellenére száraznak tűnik a hús. Ízletesebb a csontos darabokból.
Az apróra vágott hagymát kevés olajban megpárolom, lehúzom a tűzről és pirospaprikát keverek hozzá, pici vizet öntök alá és visszateszem a tűzre. Gyorsan besűrűsödik. Hozzáadom a csirkét és nagy lángon pörkölöm pár percig. Csak egy kevés vizet adok hozzá, mert a csirke elég sok nedvességet enged ki magából. Teszek hozzá zöldpaprikát, sót és lefedve kisebb hőmérsékleten készre párolom. Gyakorlatilag egy pörkölt készül belőle, amit a tejföl és a liszt keverékével behabarok. A húst kicsontozom, és egy aprítóban ledarálom, de nem nagyon pépesre. A maradék szószból keverek a húshoz, hogy ízesebb és krémesebb legyen, egy kevés tejfölt is adok hozzá, jól megborsozom, és szükség szerint sózom.
A palacsintákra elosztom a húst, felhajtom a két szélét és feltekerem. Hőálló tálba fektetem, leöntöm a mártással és a sütőben átmelegítem tálalás előtt. Tejföllel, paprikával és paradicsommal díszítve teszem az asztalra. Ha jóval előbb elkészítem, akkor a palacsintákat nem öntöm le a szósszal, hanem folpackot teszek a tetejére és a mikróban melegítem meg külön a palacsintát, külön a szószt, és csak a tálaláskor öntöm rá. Még külön is kínálok hozzá a mártást (ha van bőven).