A túrót összekeverem a tejföllel, a pudingporral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és annyi porcukorral, amilyen édesen szeretjük. (Én soha nem mérem, inkább ízlés szerint adok hozzá még, ha elsőre nem sikerül pont eltalálni.) Csipet sót is szórok bele, mert így jobban kijön az édes íze. Nálunk nem szeretik a gyerekek a mazsolát, ezért többnyire kihagyom, de azzal finomabb. Ha nagyon száraz, kicsit beáztatom, vagy beteszem a mikróba 1-2 percre egy kevés vízzel, így pillanatok alatt puhább lesz.
A tésztát két részre vágom, és egyenként kinyújtom, de csak egy kicsit nagyobbra, mint egy A/4-es lap. A két szélét ferdén bevagdosom, a közepére teszem a fele túrót, majd a széleket ráhajtogatom, vagy csomókat tekerek rá.
Nagyon örülök, hogy ízlik. Én is jobban szeretem így, mint a hagyományos tölteléket. A pudingportól krémesebb lesz, vaníliásabb ízű, és nem utolsó sorban tojást lehet vele spórolni.:)
Megsütöttem a Túros tiroli rétest nagyon fimom lett. Túros tölteléket még ilyen jóízüt nem sikerült csinálnom, úgyhogy nagyon köszönöm.
2012.02.07. 09:38
Aliz
Szia Nóri!
Mivel kétfelé vágom a leveles tésztát, így két rúd lesz belőle, ezért az egyikre csak a fele túrót teszem, mert a másik rúdba kerül a a túró másik fele.:)
Szeretném ma megcsinálni ezt a szépséget, de kicsit elbizonytalanodtam annál a résznél, hogy "a közepére teszem a fele túrót". Euz nem nagyon értem. A túrónak a felét? Hova rakom a másik felét? Bocsi, lehet hogy én nem értelmezem jól a dolgot, de ezt pontosítanád nekem? :) Köszönöm előre is!
2009.11.15. 18:30
szilvi
Ma megcsináltam-nagyon finom, egyszerű és mutatós is!!!
Nagyon örülök, hogy ízlik. Én is jobban szeretem így, mint a hagyományos tölteléket. A pudingportól krémesebb lesz, vaníliásabb ízű, és nem utolsó sorban tojást lehet vele spórolni.:)