A krumplit a héjában megfőzöm, de nem túl puhára. A vízbe teszek sót is. Leszűröm, hideg vízzel leöntöm, de nem hűtöm ki teljesen. Lehúzom a héját, majd hosszában félbe vágom. A közepét egy kiskanállal óvatosan kikaparom, vigyázva, hogy a krumpli ne essen szét, de minél vékonyabb fala maradjon a krumplinak. Meghintem sóval.
A kiszedett belsejét villával összenyomkodom, vajat, só, borsot, apróra vágott petrezselymet és apróra vágott füstölt tarját keverek hozzá. Kissé összegyúrom és elosztom annyi felé, ahány burgonyám van, majd megtöltöm a fél burgonyákat és ráteszem a másik felét. Bacon szalonnával körültekerem és fogpiszkálóval megtűzöm.
Tűzálló tálba fektetem és 200 °C-os sütőben megsütöm.
Mennyiséget nem tudok írni, mert függ a krumpli nagyságától és attól is, hogy köretként tálalom vagy önálló fogásként valamilyen salátával.
Én köretként adtam hús mellé és a tálaláskor felszeleteltem. Fűszerezhetjük máshogy is, és pl. tehetünk bele reszelt sajtot is.