A főtt krumplit teljesen kihűtöm, meghámozom és a reszelő durvább fokán lereszelem. 5 db tojás megfőzök és felkarikázom. A szalonna zsírját kisütöm, a pörcöt félreteszem, a zsírjában a karikára vágott kolbászokat kicsit megpirítom. Ha túl sok zsír marad a serpenyőben, kiöntöm egy részét, a maradékba meg belekeverem a tejfölt, egy nyers tojást, majd sózom és fokhagymaporral fűszerezem.
Egy tűzálló tálat vajjal kikenek, meghintem zsemlemorzsával és egy réteg reszelt krumplit szórok rá, sózom, erre jön a kolbász és a tojás, amit meglocsolok a tojásos tejföllel. Addig rétegezem, amíg tart az hozzávalókból. A tetejére krumpli kerül, amit meglocsolok a tejföllel és rászórom a szalonnapörcöt. 200 °C-os sütőben megsütöm.
Jólnézki ma magfözöm. Gombaleves , meggyespite társaságába. Üdv Márti.