4 db fél csirkemell filé (vagy kicsontozott felső comb)
2 dl bor
8 dkg füstölt szalonna
1 hagyma
4 g. fokhagyma
liszt
olaj
1 cs. mirelit kukorica (vagy konzerv)
só, paprika, bors, Piros Arany
1 ek. ketchupe
A fél mellfiléket 2-2 szeletre vágom, sózom, és zúzott fokhagymával bedörzsölöm. Lisztben megforgatom és kevés olajban mindkét oldalát elősütöm. Átteszem egy kuktába. A serpenyőbe öntöm a bort és felforralom, majd ezt is a kuktába öntöm. Lefedem és kb. 15 percig párolom.
A szalonnát kockára vágom, kiolvasztom (pörcöt kiszedem), a zsírjában az apróra vágott hagymát megdinsztelem. Ízesítem sóval, borssal, Piros Arannyal, ketchuppal, és belerakom a kuktából kivett húst. A mirelit kukoricát a kuktában maradt boros pecsenyelében megfőzöm. (Ha konzerv kukoricát használok, csak összeforralom). A húsra öntöm a kukoricát a levével együtt és rázogatva összemelegítem. Rászórom a szalonnapörcöt és tálalom.
Megjegyzés: elvileg a kukorica a körete, de ha ez kevésnek bizonyul, lehet hozzá krumplipürét vagy rizst is adni.
ma ebedre ez volt a masodik nagyon izlett koszi.