Egy egyszerű, de nagyon finom levesbetét, amivel még egy húsleveskockából főzött levest is fel lehet dobni.
Zsemlemorzsa-gombóc
Hozzávalók:
5 dkg vaj
10 dkg zsemlemorzsa
3 ek. víz
1 tojás
só
A nagyon puha vajat és a tojást jól elkeverem. Hozzáadom a zsemlemorzsát, a vizet és a sót. Kis gombócokat formálok belőle és a csendesen forró levesbe főzöm. Ha feljöttek a leves tetejére, még pár percig hagyom csak a tűzön. Nem szabad túlfőzni, mert akkor szétesik.
Szervusz Alíz !
Az egyszerű májas-zöldséglevesemet dobtam fel ezzel a gombóccal, aminek a gyermekeim nagyon örültek és mi is, mert nagyon finomak !
Az jutott eszembe, mivel egy kicsit időigényes gombócokká pendergetni, hogy ha előre megcsinálnám, akkor le lehet-e vajon fagyasztani ?
Ha van ezzel kapcsolatban tapasztalatod, kérlek írd meg !
Ha megengeded, akkor feltenném a honlapmra is !
Válaszodat előre is köszönöm: Erika az ercsihamiról !
Szia Erika!
Még nem fagyasztottam le, de biztos nem lesz semmi baja,mert ezek jól tűrik a fagyasztást.
Nyugodtan tedd fel a honlapodra.:):)