A tésztához a cukrot habosra keverem a margarinnal, a tojások sárgájával, belereszelem a citromhéjat és hozzáadom a lisztet. Óvatosan beleforgatom a fehérjéből vert habot.Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelek és belesimítom a tésztát. 200 °C-os sütőben félig megsütöm.
Közben habosra keverem a 4 tojás sárgáját a cukorral és a tejföllel, majd beleforgatom a felvert fehérjét és a lisztet. Rásimítom a félig megsült tésztára, a tetejét bőven megszórom fahéjas porcukorral és a sütőbe visszateszem. Tűpróbáig sütöm. (Ha már úgy gondolom, hogy kész, egy fogpiszkálót szúrok bele, ha nem ragad rá semmi, akkor jól gondoltam.)
Az eredeti receptben sem volt sütőpor, és én se tettem bele, ahogy a piskótába se nagyon szoktam. Ha jó kemény a hab és nem törik össze, amikor a többihez keverem, akkor nem eshet össze nagyon. Esetleg nem nagyobb tepsiben sütötted? Nekem olyan lett, mint a képen, egyáltalán nem volt lapos.:)
Köszönöm a jó ötleteket. Kipróbáltam ezt a receptet, de én állandóan variálok, így most is ezt tettem. A tészte tetejére kimagozott meggyet tettem, a továbbiakat ugy csináltam ahogy leírtad. Szenzációsan jó lett. Alig brtuk kivárni, hogy kihüljön. Gyorsan elfogyott. Köszi. Fogyókurámnak ismét lőttek
Válasz:
Én is folyton variálom a recepteket. Jó ötlet ez a meggy, mert amúgy nem egy különleges recept, de a meggy biztos jól feldobta. Köszi az ötletet.:)
2010.04.12. 14:48
Aliz
Szia Kat!
Köszönöm szépen, jó próbálkozást, bár van ennél több jobb recept is.:)
Tetszik a lapod, nagyon sok jó recept van rajta! Ez is többek között, amit egész biztos ki fogok próbálni. Köszönöm szépen! További jó sütéseket, és főzéseket kívánok Neked! :) Üdv: Kata
2009.10.27. 13:10
Aliz
Szia Márta!
Én közepes tepsiben sütöttem, ami nálam a lasagne tepsit jelenti. (Egyszer le fogom mérni. ) Kicsit nagyobb, mint a nagy sütőbe való tepsi fele. Nálunk elég volt 4 személyre, persze nem egyszerre. Nem szeretek túl nagy adagokat sütni, mert akkor folyton rájárunk, és nem kellene.:(
2009.10.27. 09:34
Marta Porteleki
Szia Aliz! Regota szemezek ezzel a sutivel, nagyon jol nez ki, azt szeretnem kerdezni, hogy ez mekkora adag? Szerintem kicsi, erdemes lenne duplazni? Koszi a valaszodat elore is!
2009.10.27. 09:34
Marta Porteleki
Szia Aliz! Regota szemezek ezzel a sutivel, nagyon jol nez ki, azt szeretnem kerdezni, hogy ez mekkora adag? Szerintem kicsi, erdemes lenne duplazni? Koszi a valaszodat elore is!
Kedves Tibor!
Akkor az volt a baj. Te nagy tepsiben készítetted, a közepes tepsi meg annak kb. a 2/3-a.:)