Az oldalast alaposan bedörzsölöm Kotányi oldalas fűszerrel, de lehet bármilyen más is ízlés szerint.
A krumplit meghámozom, vékony karikákra vágom és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom. Olajjal összekeverem, egyenletesen elrendezem, az oldalas fűszerkeverékkel (vagy más fűszerkeverékkel) megszórom, és még sózom is egy kicsit, mert a krumpli sok sót vesz fel. Egy hagymát vékony cikkekre vágok és elosztom a krumplin, ahogy a karikára vágott paradicsomot és a paprikát is. Tetejére rakom a befűszerezett oldalast, amit 2-3 darabra vágok, vagy csontonként feldarabolom és 200-210 °C-os sütőben megsütöm. Közben egyszer megfordítom a húsdarabokat. A sütőpapír miatt a krumpli alja szép piros ropogósra sül anélkül, hogy a tepsi aljáról kellene lekapargatni. Savanyúsággal tálalom.
Megjegyzés: mi nem nagyon szoktunk zsíros kenyeret enni, sőt kenyeret sem kellene ennünk, de aki igen, az olaj helyett zsírt használjon hozzá, mert nagyon finom lesz a tepsi alján összegyűlt zsír (bár ezt minden zsíros kenyér kedvelő úgyis így csinálja.)
Köszönöm Erzsóka, hogy ismét megírtad az eredményt.:)
2009.10.23. 18:59
erzsoka erdelybol
kiprobaltam ezt is finom lett koszi
2009.10.12. 23:27
Aliz
Dati! Egyáltalán nem számít, csak nem tudtam kihagyni.
2009.10.12. 17:04
Dati
Kedves Alíz! Megkövetlek, és bocsánatot kérek, figyelmetlen voltam, kérdés természetesen Neked szólt! Köszönöm a választ!
Dati
2009.10.11. 23:33
Aliz
Kedves Dati!
Igaz, hogy ez nem az Andi honlapja, de gondolom azért a kérdés nekem szól.
Én nem fedtem le. Hacsak nem nagy, vastag húsról van szó, akkor nem szoltam letakarni, főleg ha van alatta krumpli, mert a zöldségekben van víz és akkor a krumpli olyan lesz, mintha megfőtt volna, így meg ropogósra sült. A hús nem volt nagyon vastag, félidőben meg is fordítottam, amikor az egyik fele már szép piros volt, így gyorsan megsült a krumplival együtt. Ha le is takarom, akkor is csak a sütés első harmadában.
Minona! Köszi.:)
2009.10.11. 20:44
Minona
Nekem meg az a kérdésem, hogy nem Alíznak hívják?
2009.10.11. 19:43
Dati
Kedves Andi! Nagyon guszta ez az oldalas. A kérdésem: nem kell lefedni (fólia).
Köszönöm Erzsóka, hogy ismét megírtad az eredményt.:)