A káposzta levét kinyomkodom, de a főzés végéig egy edényben félreteszem, hogy ha nagyon kimosnám, ezzel még tudjam egy kicsit savanyítani. A káposztát kiöblítem és apróbbra vágom.
A hagymát és a fokhagymát felaprítom, majd kevés olajon üvegesre párolom. Felöntöm a vízzel, beleteszem a káposztát, a füstölt húst, a babérlevelet, sót és lefedve puhára főzöm. A főzés vége felé a felkarikázott kolbászt is hozzáadom. A rántáshoz a lisztet zsemleszínűre pirítom az olajban, megszórom pirospaprikával, lehúzom a tűzről, 1-2 perc múlva hideg vízzel elkeverem, a leveshez öntöm és pár percig még főzöm.
Tálaláskor tejfölt és Erős Pistát is teszek az asztalra. Én tejföl nélkül szeretem, és így egy hétig is eláll a hűtőben.
Megjegyzés: ha füstölt csülköt főzök a levesbe, akkor kicsontozva és kisebb darabokra vágva teszem a levesbe, hogy a káposztával egyszerre főjön meg.
Most eloszor foztem ezt a levest,mert nem szeretem.De ez annyira jol sikerult,hogy meg en is ettem belole. :) koszonom a receptet.Orulok,hogy van ez az oldal :)