Egy lábasban 2 dl sós vizet felteszek a tűzhelyre a margarinnal együtt. Ha már kezd forrni, beleöntöm a lisztet és fakanállal kevergetem. Mivel szinte azonnal besűrűsödik, nem könnyű keverni. Kicsit sűrűbb lesz, mint a képviselőfánk tésztája. Lehúzom a tűzről, kicsit állni hagyom és hozzákeverem a 2 egész tojást, a 2 tojás sárgáját, a reszelt sajtot és a fűszereket, végül a főtt borsót is. A masszát kb. 1 cm vastagon egy sütőpapír lapon kinyújtom. Ha kihűlt, bármilyen formára vághatom, szeletelhetem, különböző formákkal kiszaggathatom. Ezután a szokásos módon bepapírozom, de egész tojás helyett a maradék tojásfehérjéket használom fel hozzá. Ha kell a fehérje máshoz (én össze szoktam gyűjteni, mert sok recepthez csak az kell), akkor egész tojást használok. Most a fehérjét villával lazán felvertem és sóztam, zsemlemorzsában megforgattam és bő olajban megsütöttem.
Lehet belőle feltét egy főzelékre vagy húspótló körettel, salátával, de mártással is finom.
Szombaton ez volt az ebéd,rizzsel és jégsalátával.
Nagyon könnyű és finom volt..köszönöm a receptet:)
2009.10.20. 19:13
Aliz
Jázmina!
Köszönöm szépen, remélem ízleni fog.:)
Aliz
2009.10.20. 11:02
Jázmina
Ez tényleg egyszerűnek tűnik és olcsónak! Kipróbálom! Remek az oldal csak gratulálni dudok, nagyon tetszik hogy lépésről lépésre le van írva és fotózva!
Kedves Kamilla!
Köszönöm szépen a visszajelzést.:)