Az olajba belekeverem a lereszelt fokhagymát és a sót. A lebőrözött csirkét ebben alaposan megforgatom, majd egy fél órát hagyom benne pácolódni.
A reszelt sajtot összekeverem a liszttel és a petrezselyemmel. A húsdarabokat megforgatom benne és egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem őket. Igyekszem, hogy a keverékből az aljára egy kicsit több is jusson, mint amennyit felvesz, mert a csirkéből kifolyó nedvesség keveredve a lisztes sajttal szépen megsül alatta. A maradék keveréket és a fokhagymás olajat rászórom a húsdarabokra, és előmelegített 200 °C-os sütőben addig sütöm, míg a teteje is pirul és az alján is látni lehet a pirosra sült sajtos keveréket.
Megjegyzés: a csirke a finom ropogós bunda alatt puha omlósra sül. Ha valaki szereti a bőrét nem kell feltétlenül leszedni, és természetesen egész csirkecombból is jó.
Erzsóka!
Köszönöm, örülök.:)