A hagymát apróra vágom, és kevés olajon megdinsztelem. Félrehúzom és megszórom pirospaprikával. Elkeverem, és pici vizet adok hozzá. Visszateszem a tűzhelyre és a kockára vágott húst pár percig magas hőmérsékleten kevergetem (pörkölöm). Hozzáadom a darabokra vágott füstölt oldalast is. Fűszerezem őrölt köménnyel, fokhagymaporral, Húsvarázs ételízesítővel és végül sóval. Lefedve kis lángon a húst félig puhára főzőm. Enged annyi levet, hogy ne égjen le, de ha szükséges, pótolom a vizet. A káposztát apróbbra vágom, ha kell, kiöblítem (majdnem mindig kiöblítem, de előtte kinyomkodom a levét, és félreteszem a főzés végéig, mert ha túlságosan kimosnám és elveszítené a kellemesen savanykás ízét, a végén így még savanyíthatom). A káposztát a húshoz keverem, és annyi vizet ötök hozzá, ami épphogy ellepi. Készre főzöm.
A tejfölben simára keverem a lisztet egy kis víz hozzáadásával és a káposztához öntöm és pár perc múlva már el is készül.
Megjegyzés: ha nincs füstölt húsunk, akkor a hagymát nem olajon, hanem korkára vágott füstölt szalonna zsírján pirítom. A Húsvarázs fűszerkeverék az újabb felfedezéseim közé tartozik. Nagyon jó ízt ad ennek az ételnek is, de a sóval akkor vigyázni kell. Ha ilyen ízesítőket használok, csak akkor sózom az ételt, ha már a sós ételízesítő benne van, mert könnyű elsózni.
Örülök, hogy ízlett.:)