A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágom és gyengén megsózom. A páchoz lereszelem a narancsok sárga héját, hozzáöntöm a narancslevet és a két narancs kicsavart levét. Belereszelem a fokhagymát és a gyömbért, mustárral, sóval és szerecsendióval ízesítem. (Ízlés szerint adom hozzá a fűszereket. Megkóstolom, ha nem találom elég fűszeresnek pikánsnak, még adok hozzá.) Ebbe a pácba teszem a csirkecsíkokat és beteszem a hűtőbe kb. 1 órára.
A zsemlemorzsát a vajjal, a sóval és a borssal összemorzsolom.A csirkét kiveszem a pácból, jól lecsöpögtetem, és egyenként beleforgatom a zsemlemorzsába. A tepsit sütőpapírral kibélelem, amit olajjal kikenek, és a csirkedarabokat belerakom. 200 °C-os sütőben megsütöm.
A maradék pácot felteszem a tűzre, kiveszek egy keveset, amiben elkeverem a keményítőt. Amikor a narancslé felforrt, beleöntöm, és folytonos keveréssel besűrítem. Végül a mézet is hozzáadom. A megsült csirkedarabokhoz külön tálkában tálalom. Mi belemártogattuk a húst a szószba. A szósz édes is, pikáns is. Nekem nagyon ízlett.
Erzsóka!
Nagyon sokáig még azt sem tudtam elképzelni, hogy kompótot egyek a sült hús mellé, mint a férjem békéscsabai rokonai, aztán a kínaiak behozták az édes-savanyú ételüket ananásszal, amit egyszer megkóstoltam és megszerettem, azóta meg átestem a ló másik oldalára, mert kimondottan szeretem a gyümölcsös, édes húsféléket.:)
2010.01.07. 13:40
erzsoka erdelybol
kedves aliz.kiprobaltam,de a narancsmartast nem keszitettem el.egy kicsit idegenkettem a hus es a gyumolcs''egyuttesetol''.mustar,fokhagyma,fuszerek keverekeben jol atforgattam a hust,ebben hagytam pacolodni es tovabb a te leirasod szerint keszitettem,nem volt rossz,koszi.
Erzsóka!
Nagyon sokáig még azt sem tudtam elképzelni, hogy kompótot egyek a sült hús mellé, mint a férjem békéscsabai rokonai, aztán a kínaiak behozták az édes-savanyú ételüket ananásszal, amit egyszer megkóstoltam és megszerettem, azóta meg átestem a ló másik oldalára, mert kimondottan szeretem a gyümölcsös, édes húsféléket.:)