Az élesztőt a meglangyosított cukros tejbe morzsolom és felfuttatom. A dagasztóspirállal összekeverem a lisztet a margarinnal, a túróval és a sóval. Beleöntöm a felfuttatott élesztőt, a tojást és sima tésztává dolgozom. Kiveszem a tálból az összeállt tésztát és a gyúródeszkán még átgyúrom egy kicsit. Ha ragad, bővebben lisztezem. Ezután kinyújtom, hajtogatom és beteszem a hűtőbe. Ezt a hajtogatást még kétszer megismétlem, miközben fél-fél órát pihentetem a hűtőben. Végül kb. 1 cm vastagra kinyújtom, a tetejét rácsozom, megkenem tojással és reszelt sajtot szórok rá. Kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatom és sütőpapíros tepsiben, 200 °C-os sütőben (kb. 15-20 perc alatt) megsütöm. Nagyon finom, könnyű pogácsa.
Annyira szép lett, el sem hittem, hogy ezt én csináltam!!! Köszönöm!! Én egyszer egy éjszakára hagytam pihenni, mert nem volt időm kisütni, és érdekes, hogy az nem lett annyira tökéletes, ezek szerint az sem jó ha egy tészta túl kel. Igaz???
Mindenkinek ajánlom!!!!!!!Fantasztikus!!!
Puszi!!
2010.11.14. 21:59
Aliz
Banya!
Sajnos nem tudom. Lehet, hogy az élesztő nem volt jó? Én már kétszer is elkészítettem, és mindig olyan lett, mint a lépen. Nagyon sajnálom.:(
Megcsináltam a pogácsát. Izre finom, de olyan lapos lett, hogy csak na. A tésztám gyönyörű lett, a hajtogatásnál is szépen ment minden. Nem tudom, hogy mi lehetett a baj, mindent úgy csináltam ahogyan azt leirtad. Egyszerűen nem nőtt fel, nem lett igazi pogácsa fazonja.
Mi lehetett a baj?
Köszi
Gyöngyi
2010.06.13. 20:38
Aliz
Netti!
Örülök, hogy ízlik és nagyon szépen köszönöm a kedves soraidat. Sok kezdő háziasszony írt már nekem, hogy azén receptjeim és képeim alapján tanul főzni, aminek nagyon örülök, és ezek a visszajelzések adnak kedvet a folytatáshoz.:)
Kedves Alíz!
Bocsi az elözőért csak nem töltötte be a net a szövegírást és fogalmam sincs hogy let ott null. Szóval tegnap rátaláltam a receptedre és ma megsütöttem hát egyszóval isteni lett az 1-éves kisfiam imádja. Nállam a kedvencek közöt van a blogod és csak gratulálni tudok neked nagyon kreativ vagy és guszták az ételeid és ami még a legfontosabb hogy nem csak a képen néz ki jól hanem még finomak is. Nagyon ötletes,hogy fényképekkel illusztrálod az étel készítését így még egy kezdő főzni tanulónak sem okoz nehézséget az étel elkészítése egyszóval sok sikert és sok finom étel készítését kívánom neked.
Rátaláltam erre a finom, egyszerű kelt túrós pogácsára, ma elkészítettem és mondhatom nagyon fincsi lett. Remélem holnap a barátaimnál nagy sikert fogok aratni vele. (már ha marad belőle).
Köszönöm. Jó egészséget kívánok, és sok-sok jó recept ötletet, amit megoszt velünk.
üdvözlöm: Marcsi
2010.01.08. 13:45
Aliz
Moncsika!
Amikor összehajtogatod, a végén úgy néz ki, mint egy könyv, pihenteted, majd újra kinyújtod akkorára, mint a hajtogatás előtt, megint hatogatás, pihentetés, majd nyújtás, hajtogatás. Csak leírva ilyen bonyolult, ha egyszer kipróbáltad, látni fogd, hogy nem is olyan nehéz.:)
sya Alíz azt szeretném kérdezi h 2 szer kell hajtogatni még de ugyanugy ki kell nyújtanom és hajtogatom?mindig egy nénivel süttettem meg ezt a pogit és örülök h rátaláltam kösy.)
2010.01.02. 20:59
Aliz
Kedves Márta!
Köszönöm szépen, én is minden szépet és jót kívánok 2010-re.
Üdv.
Aliz
2009.12.31. 11:24
Marta Porteleki
Szia Aliz! Elkeszitettem a pogacsat, nagyon finom lett. Ezuton szeretnem megkoszonni az egesz evi faradozasodat, es Bekes,Boldog Uj Evet kivanni!
2009.12.28. 00:36
Aliz
Ági!
Örülök, hogy sikerült és a köszönöm a visszajelzést.:)
Aliz
Köszönöm szépen,szia