A gombóc hozzávalóit a zsemlemorzsa kivételével összegyúrom. A zsemlemorzsát csak ezután adom hozzá, de csak annyit, amennyi szükséges ahhoz, hogy jól formálható gombócokat kapjak.
A zöldségeket vékony csíkokra vágom, és kevés olajon megpirítom. Felöntöm kb. másfél liter vízzel, beledobom a leveskockát, a fagyasztott borsót, a paprikát és az egészben hagyott hagymát.
Közben a gombócokat egy serpenyőben, kevés olajon megpirítom, miközben a keverés helyett csak a serpenyőt rázogatom, hogy a gombócok guruljanak, így megmarad a gömbölyű formája. (Ha nagyobb mennyiséget készítek, inkább 2 részletben pirítom, hogy maradjon hely a guruláshoz.) A gombócokat is belerakom a levesbe és készre főzöm.
Megjegyzés: nagyon finom lett és gyorsan elkészült, főleg hogy vöröshagymakrémet és fokhagymaport használtam hozzá.
Ma vacsorára elkészítettem a sajtos húsgombóc levest.Nagyon finom lett!!!!!Azt hiszem holnapra már nem is maradt.Szeretem a receptjeidet,szívesen tallózok köztük, és sokat ki is próbáltam már,eddig sikerrel.
Zsofesz!
Ha jól emlékszem 4-en ettük.:)