A cukrot a vajjal együtt egy kis lábasban karamellizálom, majd hozzáöntöm a tejszínt, feloldom benne a karamellt, felfőzöm és hozzáadom a darált mákot, a mazsolát és a reszelt citromhéjat. Kevergetve sűrűsödésig főzöm. (Hűlés közben tovább sűrűsödik.)
A szilvaszószhoz a lekvárt egy lábasban kevés vízzel mártás sűrűségűre forrósítom, majd hozzákeverem a rumot is.
A palacsintákat megtöltöm, és a mártással leöntöm.
Megjegyzés: ez a mennyiség 4 főnek elég, mert olyan tömény és laktató, hogy 2 db bőven elég volt fejenként. Forrás: receptbazar.hu
Nem vettem észre, hogy bekoszolódott a fényképezőgép lencséje, ezért a képek a szokásosnál kissé gyengébb minőségűek lettek.
Kamonda!
Köszönöm szépen a visszajelzést, és örülök, hogy ízlik.:)