| Kiflismarni
Hozzávalók 2 személyre:
3 db szikkadt kifli
2 tojás
3-4 ek. cukor
1 vaníliás cukor
5 dkg mazsola
3 dl tej
3 dkg vaj vagy margarin
porcukor
lekvár
A tejben elkeverem a tojások sárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot. A tojások fehérjét kemény habbá verem. A kifliket karikára vágom és leöntöm a tojásos tejjel. Néhányszor átforgatom, hogy egyenletesen ázzon el. Ha már jól felszívta a tejet, lazán beleforgatom a tojáshabot.
Egy nagyobb, lehetőleg teflonos serpenyőben, felforrósítom a vajat/margarint és beleöntöm a masszát. Lapáttal néhányszor átfordítom, hogy egyenletesen piruljon, majd pár perc múlva pirítás közben apróbb darabokra tördelem a lapát élével. Van, aki darabosabban, van, aki apróbban szereti. Ugyanúgy készül, mint a császármorzsa. Sokan ezt többnyire beteszik a sütőbe, majd utána tördelik darabokra, de így serpenyőben sütve sokkal gyorsabb, és kevesebb energia is elég hozzá.
Lekvárt kínálok hozzá és egy kis porcukorral is megszórom a tetejét. Most éppen narancslekvárt adtam hozzá és narancsot (főleg a fotó miatt), de bármilyen lekvár jó hozzá. Nekem jobban ízlik, mint a császármorzsa. Gondolom szárazabb zsömlével is pont ilyen jó lett volna.
| |
Szia Kriszti!
Köszönöm szépen és örülök, hogy ízlik.:)