A hússzeleteket megsózom és lassan ütögetve annyi zsemlemorzsát klopfolok bele, amennyit csak felvesz. Ezt úgy csinálom, hogy a deszkára folpack fóliát teszek, erre zsemlemorzsát szórok, majd rá a hússzeletet, megint zsemlemorzsát, majd újabb fóliát és azon keresztült klopfolom. Így kevesebb zsemlemorzsa szóródik, szét a pulton. A tojásokat felverem, sózom, beleforgatom a morzsás szeleteket és a rántott húshoz hasonlóan megsütöm.
Megjegyzés: ezt a receptet egy régi újságban találtam. Már többször is elkészítettem, bár csak egy kicsit más, mint egy hagyományosan panírozott rántott hús. A recept még azt is ajánlja, hogy ha gazdaságosabban akarjuk elkészíteni, öntsünk hozzá egy pohár vizet, miután megsütöttük, és fedő alatt pároljuk, míg a vizet teljesen magába szívja. Ettől kissé dúsabbá válik, és így kiadósabb feltétje lesz egy főzeléknek.
Marhahúsból én is készítek hasonlót, Vajpuha marhaszelet néven megtalálható a húsételek között. Majd kipróbálom, teszek bele mustárt és kecsapot is. Köszönöm szépen.:)
Én is marhahúsból készítem, a sutés után kimaradt olajba elkeverek egy EK mustárt és két Ek kecsapot felengedem vízzel és a húst puhára párolom párolom benne. Rizzsel tálalom Aki gondolja hogy így is jó próbálja ki
2010.01.19 23:24
jókaja
„Ez nagyon jó módszer, én marhahúsra szoktam használni:
Köszönöm szépen.:)
Minden kuktás ételt el lehet készíteni lábasban vagy fazékban is, csak tovább tart. Ennél csak az a probléma, hogy lábasban könnyen lekap az alja a bunda miatt. Ha van egy jó teflonos edényed, akár lábas, akár egy mélyebb serpenyő, akkor abban készítsd, lefedve és időnként megkavarva, és figyelve arra, hogy párolog a folyadék (a kuktában az a jó, hogy csak minimális a párolgás), tehár pótolni kell. Ha elég ideig párolod, pont olyan omlós és puha lesz, de ezt közben le tudod tesztelni. Még megpróbálhatod sütőbe tenni és lefedni alufóliával és csak közepes hőmérsékletre, akkor nem kell kevergetni, de tovább tarthat.
Alíz most, hogy a vajpuha marhahúst említetted, gondolom azt mindenképpen kuktában kellene elkészíteni, hogy olyan omlós és puha legyen, mint írtad, ugye?
Ha nincs kuktám, akkor mit javasolsz, hogyan csináljam, hogy ugyanilyen finom legyen a végeredmény?
U.I.: Ez a kedvenc oldalam
Üdv!
2010.01.20. 08:42
Aliz
Csak hasonló. Ez a recept nálam is van Vajpuha marhaszelet néven, de az az alapvető különbség, hogy az egy szaftos hús, ez meg megmarad rántott húsnak, szárazon, és a vízzel dúsítva is csak a bundája lesz kissé vastagabb és ezért kiadósabb.
Gabi!
Marhahúsból én is készítek hasonlót, Vajpuha marhaszelet néven megtalálható a húsételek között. Majd kipróbálom, teszek bele mustárt és kecsapot is. Köszönöm szépen.:)
Aliz