Marcipános-csokis muffin
Hozzávalók:
15 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg vaj vagy margarin
2 tojás
4 + 2 ek tej
½ csomag sütőpor
8 dkg étcsoki
10 dkg marcipán
keserűmandula aroma
A marcipánt lereszelem a sajtreszelőn. A puha vajat a cukorral habosra keverem, majd a tojásokkal egyenként továbbkeverem. A sütőport elvegyítem a liszttel és 4 evőkanál tejjel együtt a tojásos keverékhez adom. Miután alaposan összekevertem elfelezem. A felébe még teszek 1-2 evőkanál tejet és beleszórok 8 dkg reszelt marcipánt. Még pár csepp keserűmandula aromával erősítem a marcipános ízét.
A másik felébe keverem a mikróban megolvasztott csokoládét.
A muffin tepsibe papír kapszlikat teszek, és fele-fele arányban beleügyeskedem a kétféle masszát. Pont 12 db lesz belőle. A maradék reszelt marcipánt a tetejére szórom és előmelegített 180 °C-os sütőben kb. 20 percig sütöm.
|
Szia Jázmina!
Ha papírban sütsz muffint , akkor 2-3 db papírt használj egy muffinhoz, hogy megtarsa a formáját! A 2. és 3. papírt újra felhasználhatod egy következő sütésnél. Itt is talász egy ötletet arra, hogy miben lehet muffint sütni muffintepsi nélkül.
Ezt a módszert, hogy külön tálban a száraz, külön tálban a nedves anyagokat keverjük össze, Stahl Judit népszerűsíti, és igaza van, mert tényleg jó módszer. Én így is, úgy is csinálom, ahogy éppen jön. A végeredmény szempontjából mindegy, szerintem.:)