Aliz konyhája - minden recepthez fázisfotók
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Menü
     
Hobbi
     
Konyha
     
Receptek/1199
     
Ételfotók

Előételek
Levesek

Húsételek

Feltétek

Köretek

Hideg konyha, saláták

Tészták

Sós vendégvárók

Édességek

Egyszerű ételek

Halak

Egyebek

Kelt tészták,kenyerek

Tortaképek

     
90 napos diéta
     
Olavasóim receptjei

Receptek

     
Értesítés új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
TOP 100

100 receptajánlat (a 1100-ból), hogy megkönnyítsem a választást.

    ÉDESSÉGEK


Almahabos süti Aliz módra


Banános süti


Banános élvezet


Csokis meggyel töltött háromszögek


Diós csokoládészelet

 
Emeletes élvezet

 

Epres-zseléhabos sütemény

Tálalva.
Flambírozott banán vaníliaszósszal


Habos túrós pite

Kijevi krémes


Krémes meglepetés


Kókuszos almás


Különleges meggyes pite

Lehetetlen pite

 
Mennyei eledel


Méteres kalács

Narancsos kocka


Négerkocka szomszéd módra


Osztrák pikáns "tiramisu"

 
Őszibarackos rétes


Rakott palacsinta 


Részeges és túrós barát 

Rumos szilvás sütemény

Sárgabarack torta


Serpenyős rétes

 
Stracciatella


Sültfagylatos gofri

 
Sült túrógombóc

Tarka koh


Túróbundában sült banán


Túrókrémes tölcsérek


Túrós-kakaós kevert


Túrós-krémes pite


Túróval töltött zsemle


Verdens beste


Ferdinánd kalács

  SÓS VENDÉGVÁRÓK


Ági féle sajtos ropogós


 Káposztás virsli tésztában


Részeges pogácsa

 
Sajtkrémmel töltött pogácsa

 
Sajtos pogácsa


Sajtos pogácsa (rúd)


Sajtos-sonkás tekercs

 
Sonkás-sajtos rétes


Sós-omlós sütemény

    LEVESEK

 
Darálthúsos paradicsomleves


Dupla hagymás leves

 
Édes sütőtökleves


Gyümölcsleves túrós galuskával

 
Kantoni rizsleves curryvel

 
Káposztás bableves


Metélőhagymás kukorica krémleves

 
Norvég királyi leves

 
Rumos-mazsolás gesztenyeleves

 
Tárkonyos raguleves


Túrógombóc leves 

 HÚSÉTELEK, FELTÉTEK


Csirkecsíkok fűszeres tésztában


Fokhagymás csirkeragu


Fokhagymás sült lapocka


Fűszeres túróval töltött csirkemell

 
Hentesborda


Kókuszos csirke


Különleges töltött borda


Marhapörkölt vadász módra

Mogyorós rizzsel és mogyorókrémszósszal tálalom a húsdarabkákat.
Mogyorókrémes csirke


Paradicsomos káposzta húsgombóccal


Pilisi ragu


Rántott fagyasztott vagdalt


Rozmaringos-narancsos csirke

Tejszínes halragu leveles tésztában


Sajtos rakott csirkemell

 
Tanduri csirke


Tepsis diós hús


Vajpuha marhaszelet


Rántott tojás


Sajttekercs rántva


Tojásos rétes

 

  KÖRETEK


Fokhagymás, sajtos krumplipüré


Mandulás burgonyagolyó


Mogyorós burgonyapüré


Mustáros-hagymás krumpli

 
Palaó rizs


Resztelt krumpli


Rozmaringos krumpli


Tepsis burgonyalepény

Párolt rizzsel összekeverem és együtt pirítom.
Zöldséges-mogyorós rizs

         VEGYES


Csirke vajas tésztában

Meleg töltött tojás


Kukoricás chilis babsaláta


Mogyorós burgonyasaláta


Citromfüves rántott afrikai harcsafilé


Tejszines halfilé 


Csirkés-zöldséges tészta

 

Júhtúrós sztrapacska


Tojásos nokedli gazdagon

 

Hagymás rakott tojás

 

 

Tejfölös újkrumpli


Francia pirítós


Klubszendvics


Sajtos-tojásos pirítós

Sütőben megsütöm. 

Sonkás-sajtos tojás csészében

 

 

Töltött bundás kenyér

     
Torták

 

Anyáknapi torta

Cicitorta

 Karácsonyi torta 2010

Szülinapi torta II.

Málnazselés csokitorta

Tojáslikőrös autós torta

Trüffelkrémes patchwork torta

Valentin napi puncstorta

     
Igazi Sportszelet

Jokaja.hu blogjában találtam ezt az igazihoz kísértetiesen hasonlító receptet. A házi Sportszeletet, amiben darált keksz van, már korábban elkészítettem. Az is hasonlít ízében az igazira, de az állagában nem. Igazi Sportszeleten azt a régi fajtát értem, aminek a képét a felirat helyére tettem. A receptet változtatás nélkül közlöm.  

 

„Igazi” Sportszelet

Hozzávalók:

18 dkg tejpor
10 dkg kakaópor
1 dl víz
1 rum (aroma)
1 tasak vaníliás cukor
50 dkg porcukor
15 dkg margarin (pl. Liga)

10 dkg keserűcsoki

Szárazon összekeverjük a tejport és a kakaót, és alufóliával kibélelünk egy tepsit vagy tálat. Kisebb lábasba beleöntjük a porcukrot, rumaromát, margarint, vizet és a vaníliás cukrot. Óvatosan melegítve, bugyogástól számítva 2-3 percig keverjük /csak enyhe forrásig, semmiképp se főzzük túl/. Ezután beletesszük a tejpor és a kakaó keveréket, jól összekeverjük és a tepsibe öntjük. Hideg helyre tesszük. Másnap forró vízbe mártott, vékony pengéjű késsel felkockázzuk. Megpróbálhatjuk félig kihűlt állapotban is szeletelni, amikor még nem keményedett meg teljesen. Ebbe a receptbe kifejezetten margarin kell, abból is a magasabb hőmérsékleten lágyuló fajta, hogy ne olvadjon el a kezünkben.
Olvasztott csokival, két menetben bevonjuk a tetejét és az alját, így még jobban hasonlít az igazihoz.

Megjegyzés: én Ráma margarint használtam hozzá. Alul-felül becsokiztam, ezért több kellett a bevonó csokiból. Szeletelni lehetett már a dermedés után, de azt az igazi sportcsokis állagát csak később érte el. Elővigyázatosságból átszitáltam a tejport és a kakaót, mert nagyon csomós volt, de a szép sima állagát egy mixelőrúddal értem el, miután levettem a tűzről. (Így meg sok értelme nem volt az előzetes szitálásnak.) Nem mindegy, hogy milyen rumaromát használunk, mert mostanában találkoztam olyannal is, amitől a sütemény minden volt csak nem rum ízű, pedig ennél az a meghatározó íz. Aki úgy kóstolta meg, hogy nem mondtam meg, hogy házilag készült, azt hitte, hogy igazi.

 

 

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Idézett hozzászólás:

Már 3-szor készítettem. Az első nem lett tökéletes, de a másik kettő már igen. Pont olyan, mint a régi sportcsokik. Köszi szépen, mint a többi fincsi receptet is.

Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
53 hozzászólás
2019.04.10. 10:44
odomisauq

Üdv!

Gondolom, ennyi év alatt mindenki kiókumlálta, hogyan is kerülje el a nyúlós-ragadós állapotot.

Én csak mostanában találtam meg ezt az oldalt, illetve csináltam meg a "sportszeletet".

Kristálycukorral (minek többet fizetni a porcukrért, ha úgyis szirup lesz belőle, nem? De! :) ) készítettem, valamint vajjal helyettesítettem a margarint.

Mivel nem lehet egyszerű bevásárló helyen normális rum ízű rumaromát kapni, ezért 2 db 30 ml-s aromát borítottam a fenti recept elegyébe. Ennek okán a vizet le kell redukálni 0,5 dl-re vagy akár el is lehet hagyni, ha még a melegítés előtt kerül a cukorra az esenc (eszencia).

A lényeg, hohy fél óra után már olyan "kemény " lett a süti, hogy nyugodtan lehetett csokival bevonni a felső részét. Majd a csoki megdermedése után jöhetett a másik oldal.

Mindent egybevetve: az első lépéstől a fogyasztásig 3 óra, ha eltelt. Délután, az iskolából hazajövők meg is mérkőztek a "sportszelettel", ami igazán finom volt! :)

 

2013.10.24. 14:23
Judit

Sziasztok!

Elolvastam a hozzászólásokat. Véleményem szerint a margarin a bűnös, ha nem szilárdul meg rendesen a massza.

Sütöttem a múltkor, amihez a recept olvasztott margarint írt. Mikróban felolvasztottam, majd ott \\\"felejtettem\\\" a pulton, mivel a fiamért kellett mennem. 1 óra múlva kettévált, de úgy, hogy az alján volt a víz, mondjuk 2/3 (!), a tetején meg valami sárga trutymó (1/3 rész), véletlenül sem vaj állagú izé. (Eddig is tudtam, hogy a margarin tartalmaz vizet, meg minden, de a látvány sokkoló volt.)

Aztán egyszer egy tortába csináltam krémet: amíg összekevertem a margarinnal a cukrot meg pudingot, addig egész jól nézett ki, aztán kiváltak belőle ilyen kis fehér pöttyök és szétesett az egész.

Tapasztalatom: Ha olyan krémet, masszát, bármit csinálsz, amiben vissza kellene szilárdulnia a vajnak (Sport szelet, raffaello, krémek), akkor inkább rendes vajjal dolgozz! A margarin mehet viszont olyan tésztába, amit utána meg kell sütni.

Alíz! Az oldalad remek, és változatos!

Üdvözlettel: Judit

 

2012.12.08. 16:12
Betti9415

Köszömön válaszod!Kipróbálom így,hátha bejön.:)


2012.12.06 12:49
Aliz

„ Kedves Betti!

Esetleg próbáljd meg úgy, hogy kevesebb vizet adsz hozzá. Nekem a Ráma bejött, de kipróbálhatod Ligával, ahogy az eredeti recept ajánlja. Más ötletem nincs, mert nekem mindig jól sikerül úgy, ahogy le van írva.

2012.12.06. 12:49
Aliz

Kedves Betti!

Esetleg próbáljd meg úgy, hogy kevesebb vizet adsz hozzá. Nekem a Ráma bejött, de kipróbálhatod Ligával, ahogy az eredeti recept ajánlja. Más ötletem nincs, mert nekem mindig jól sikerül úgy, ahogy le van írva.

2012.12.06. 11:34
Betti9415

Szia Alíz!Én már háromszor csináltam meg ezt a sportszeletet,de sajnos egyszer sem sikerült rendesen.Hagytam egész éjjel a hűtőben pihenni de reggelre mindig enyhén folyós,ragacsos állaga lett.A lényeg hogy szeletelni nem tudom.Tudnál valami ötletet adni hogy hogyan lehetne ezt korrigálni?Válaszod előre is köszönöm!

2011.12.23. 22:53
Réka

Én is holland kakaóporral készítettem úgyhogy lehet a rum az oka, mert én bizony azzal a csavaros fajtával készítettem. Na majd legközelebb :)

Köszönöm a választ!

2011.12.23. 08:39
Aliz

Kedves Réka!
Nekem ízre is nagyon hasonlított. Én holland kakaóport használok általában, vagy a Lidl-ben veszek hasonlót. Annak szép sötét a színe, és jó az íze is. Még az sem mindegy, hogy a rumaroma milyen. Némelyiknek egyáltalán nincs jó rumos íze. Az régebbi "békebeli" kingston rumaroma volt az igazi, de azt már nem mindig kapni. Az új, csavaros kis műanyagban kaphatónak semmi jó rumíze nincs. Inkább arra gyanakszom, ha nem lett túl jó íze.:)

2011.12.20. 22:49
Réka

Kedves Alíz!

Ma én is elkészítettem ezt a csodát, bár kicsit izgultam, hogy milyen lesz az állaga. Egyenlőre a hűtőben pihenget éjszakára, de az előbb lestem meg és alig pár óra alatt sikerült neki egy egész kis tetszetős állagot elérnie, amit szeletelni simán lehet. :) Viszont eddig ízre nem igazán hasonlít a sportcsokiéhoz... én a kakaóporra gyanakszom.

Milyen kakaópor került a masszába?

2011.11.11. 11:00
Fruzsi

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!!!! :-)

2011.11.10. 15:43
Aliz

Fruzsi!
A ligt margarin sok vizet tartalmaz, és nem is dermed meg keményre. Az biztos nem tett jót neki. Egyébként sem jó hozzá a kenhető vaj vagy margarin, csak a keményebbre szilárduló fajtája.

2011.11.09. 19:09
Fruzsi

Megcsináltam a sportszeletet,az ízét harmadszorra sikerült eltalálni.Ráma margarint használtam,de lehet az volt a baj,hogy csak light-ot kaptam,és a végén kanalazni lehetett..:(   Lehet,hogy tényleg a light margarin miatt nem szilárdult meg??

A jó tanácsokat szívesen venném!!!=)

2011.03.16. 23:20
Aliz

Marika!
Köszönöm szépen a visszajelzést, örülök, hogy jól sikerült. Úgy látszik a hosszabb állás jót tesz neki.:)

2011.03.14. 20:26
Marika63

Elkészítettem a sportszeletet!!!!!  Nehezen szilárdult meg, (nagyon féltem, hogy nem is lesz jó), de harmadnapra olyan lett mintha vettem volna.  A család kérésére most mindig kell itthon lenni SPORTSZELET-nek. Nagyon-nagyon finom. Köszönöm a receptet!!!!!!!!

2010.09.16. 21:38
Aliz

Ufokiki!

Az, hogy felforrt nem lenne baj, mert a 5. képen látszik, hogy az enyém is. Kicsit olvass vissza a hozzászólásokban, mert erről már volt szó. Igazán nem tudom, mert nekem jó lett, meg sokan írtak, hogy jól sikerült, de van akinek hasonló a problémája.  A túlfőzés nem tesz jót neki, az biztos.

2010.09.16. 12:25
ufokiki

Szia!

Tegnap kipróbáltam, de nem lett kemény, inkább olyan félig folyós, nyűlós....mi lehetett a gond????

Talá az, hogy teljesen felforrt ???

2010.07.29. 17:37
Aliz

Böbe!

Szerintem egy kisebb adaggal próbálkozz, mert nem tudni, hogy a szójával milyen lesz a végeredmény.:)

2010.07.28. 23:25
Böbe

 Aliz!

Köszi. Akor próbálkozom. :-)

A darabszámot nem a gazdaságosság miatt kérdezem, hanem hogy egy 25 fős partira hányszoros mennyiséggel számoljak. :-) Ha többe is kerül, megéri otthon készíteni, mert nincs benne adalékanyag meg ilyesmik.....

Mondjuk én eleve szójatejjel tudom csak csinálni a gyerekek tejallergiája miatt, kíváncsi leszek, azzal milyen lesz.

2010.07.28. 21:10
Aliz

Szia Böbe!

Hogy a régihez vagy az újhoz hasonlít jobban, az attól is függ, hogy mennyire főzöd meg, illetve hogy mennyire találod el a főzési időt. Talán a kettő között van az állaga. Nem annyira puha, mint az új, de is nem annyira törékeny és kemény, mint a régi (mostanában, mert valamikor a régi sem volt olyan kemény, mint amilyeneket mostanában kapni).

Nem mértem le centivel. A legkisebb tepsimet béleltem ki sütőpapírral, aztán beleöntöttem a masszát, és még szűkítettem rajta, hogy ne legyen túl vékony. (Talán 20x20 cm körüli lehetett, ahogy a képen a kés méretét nézem, de ez csak nagyon körülbelül.) A darabszámra sem emlékszem. Ha ki akarod számolni, hogy mennyibe kerülne megvenni a kész csokit és megéri-e otthon készíteni, nem tudom, hogy megéri-e. Az ilyesmit az ember nem mindig a gazdaságosság miatt készít, hanem kiváncsiságból, meg a sikerélményért. (Én legalábbis így vagyok vele.):)

2010.07.28. 18:30
Böbe

 Szia!

Két kérdésem lenne:

  1. Ez a mennyiség kb. hányszor hány cm-s masszát ad és kb. hány db. régi sportszeletnyi méretűre vágható:
  2. Állagra a régi fajtára vagy az új fajtára hasonlít inkább? Mert én az újat jobban szeretem, a régibe beletörik a fogam :-) Tehát mennyire puha?

Köszi a választ: Böbe

2010.05.31. 22:29
Aliz

Klaudia!

Köszönöm szépen a visszajelzést.:)

2010.05.31. 18:25
klaudia

köszönöm, a segitséget meg csináltam nagyon finom volt

2010.05.25. 09:22
Aliz

Anonymus!

Ne általánosíts, mert NEKED nem működik! Nekem tökéletes eredményt hozott , amint a mellékelt ábra is mutatja, és a hozzászólok is igazolták, hogy nem csak nekem működik.

2010.05.25. 09:15
Aliz

Klaudia!

Két részletben. Először bevonod a tetejét, beteszed a hűtőbe, ha megdermedt megfordítod, és az üres felét is bevonod.:)

2010.05.24. 09:50
klaudia

szia aliz segitsél már nekem hogy hogy lehet ugy be fedni a sport szeletet hogy az aljárol ne foljon le jo lenne ha segitenél mert meg szretenám csinálni köszike elöre is

2010.05.24. 09:49
klaudia

szia aliz segitsél már nekem hogy hogy lehet ugy be fedni a sport szeletet hogy az aljárol ne foljon le jo lenne ha segitenél mert meg szretenám csinálni köszike elöre is

2010.05.23. 11:17
Anonymus

Szia Alíz!

A helyedben utána néznék ennek a receptnek,mert ebben a formájában nem működik:(

2010.05.19. 15:52
Aliz

Csoki!

A rumaroma kis műanyag flakonban kapható az élelmiszer boltokban. Van többféle is (császárkörte, vérnarancs, vanília, konyak, rum stb.) Ezeket eredetileg likőrök készítéséhez használták ( pl. cukorszirup + császárkörte aroma + alkohol = császárkörtelikőr).  jól helyettesíti a sütikben az alkoholt, mert pl. a rum íze benne van, de alkohol nélkül.

Az egyik fajtája így néz ki.

2010.05.18. 21:18
csoki

Szia! Köszi a választ, még azt szeretném kérdezni, hogy kb hány ml az a rumaroma?

2010.05.03. 22:47
Aliz

Csoki!

A régebbi Sportszeleteknek egy kicsit más volt az állaga. A mostaniak puhábbak. Ízre hasonló. Én a régit jobban szerettem (lehet, hogy nosztalgiából).

A másik Sportszelet (itt az oldalamon) csak ízben hasonlít erre, ugyanis kekszmorzsa az alapja, ez meg tejporral készül. Ez ízben is és állagban is csokiszerűbb. Mondjuk, drágább is a tejpor miatt.:)

2010.05.01. 22:14
csoki

Az újfajta sportszeletek más ízűek mint a régiek? a másik sportszelet recepted olyan, mint a mostani?

2010.03.30. 10:53
böbi

Már 3-szor készítettem. Az első nem lett tökéletes, de a másik kettő már igen. Pont olyan, mint a régi sportcsokik. Köszi szépen, mint a többi fincsi receptet is.

2010.03.29. 17:05
zsuzsa

Én is kipróbáltam a receptett akár csak a bolti nagyon finom köszi ALIZ!

2010.03.21. 22:00
Aliz

Dati!

Lesz ez még jobb is.:)

2010.03.21. 09:59
Dati

Alíz! Megvártam a mát:) kitettem a hűtőből egy kevésbé fűtött szobába, mosmár teljesen jól formázható "fondant-állagot" kaptam:)) de NAGYON FINOM kanállal is:)) Mondom, nem adom fel, kicsit tovább főzöm legközelebb.

2010.03.20. 20:41
Aliz

Dati!

Várd meg vele a holnapot, mert a végleges állagát nekem is másnapra érte el!

2010.03.20. 19:56
Dati

Szia Mindenki!

Én is megcsináltam ma a Sportszeletet. Sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe öntöttem, próbáltam a hozzászólások alapján megtalálni az arany középutat.... csak félig sikerült:) A vastagsága jó lett,  a sütőpapírt 4 pont kivételével le tudtam hámozni róla. Viszont nyúlik. Nem nagyon, de nem szilárd, ez biztos. Olyan keményebb gyurma-állaga lett., lehet hajlítgatni:) Az íze viszont nagyon ott van! Máskor is próbálkozom, kicsit tovább főzni.

Dati

2010.03.18. 17:06
Aliz

Viki! A kávéba való krémpor nem jó. Nem tudom hol vettem, de valamelyik nagy üzletben. Tescó, Auchan, de legvalószínűbb, hogy a Metróban. Időnként látom a kisebbekben is, bár oda ritkán járok, így nem tudom, hogy most éppen hol kapható.:)

2010.03.18. 16:32
Viki

 Szia Alíz!

Csak annyit kérdeznék, hogy melyik boltban vetted a tejport? Gondolom a kávéba való nem jó. 
Köszi a választ! Ha kapok olyan tejport egyből elkészítem :) 

2010.03.05. 22:43
azila

Kati!
Én is kristálycukorral készítettem, látszik is a képen, csak az eredeti szövegen nem akartam változtatni, csak a megjegyzést írtam hozzá, na meg a képeket készítettem én.

Örülök, hogy ízlett.:)

2010.03.05. 15:48
Kati

Szia Alíz!

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett és az eredetire is nagyon hasonlít az íze. Én kristálycukorból csináltam és  így is jó volt.

2010.02.26. 11:32
Aliz

Harap!

Eredetileg nem kell hozzá botmixer, csak úgy egyszerűbb símára keverni. Szitáld át a tejport és a kakaóport, majd keverd símára.:)

2010.02.25. 21:33
harap

Szeretném kipróbálni de nincs botmixerem. Anélkül hogy készíthetném el ezt a finomságott?

2010.02.19. 22:15
zsofko

Szia!

Nagyon szupi lett a csoki, tényleg olyan,mint a régi Sportcsoki. Köszi a receptet.

2010.02.17. 10:30
Anita

Szia Alíz!

Köszönöm a választ, biztosan a főzési idő volt a probléma, mert ahogyan a képet nézem, nekem annyira nem forrt, csak a széle gyöngyözött a szirupnak, 2-3 perc az megvolt, de nagyon kicsi lángon.A tejpor ugyan olyan volt mint a képen, nem is láttam még más fajtát. Az íze nagyon jó, megpróbálom máskor is.

Üdv: Anita

2010.02.16. 20:33
Aliz

Áthoztam ide Anita kérdését, mert itt hosszabban is lehet írni, és megmarad.

Anita: Szia Alíz! Kipróbáltam tegnap este a sport szeletet, most a hűtőben pihen. Nekem is nyúlós lett, nem lehet hogy nagy tepsibe raktam? Nagyon lapos az egész. Ha rákenem az olvasztott csokit, jobb lesz? Leht hogy ez most nagyon naiv kérdés Köszi:Ani

Anit!

Ma este újra elkészítettem a Sportszeletet, hogy tudjak válaszolni. Nekem elsőre sikerült és tökéletes állagú lett, de megpróbáltam elrontani.

Összekevertem a kakaóport és tejport, majd kettéválasztottam. A szirupot felmelegítettem, de csak alig kezdett gyöngyözni, amikor a felét hozzákevertem az egyik tejporhoz, a másik felét meg még 3-4 percig főztem. Ezt a tejpor mási k feléhez kevertem. Amelyiket alig főztem, az fényes maradt és kissé nyúlósabb, de amikor már majdnem teljesen kihűlt, egész jól megkeményedett. A másik szinte azonnal összeállt, matt lett, kemény és törékeny. Pont olyan, mint amikor a csokit túlmelegítjük és nem folyós lesz, hanem összeáll. Ehhez egy kis vizet kevertem és alacsonyabb hőmérsékleten újra felmelegítettem. Hozzákevertem a másikat, és így végül megmentettem, mert kiöntöttem a tepsibe és már látom, hogy jó lesz.

A tanulság ebből, hogy ha nem főzöd elég ideig, akkor nyúlósabb lesz, ha túlfőzöd, akkor törékeny és kemény. Na, az arany középutat kell megtalálni.:) Mázlim van, mert én elsőre eltaláltam.

A csoki vastagságát úgy tudod szabályozni, hogy a tepsibe tett sütőpapírt szűkíted. Kiöntöd a masszát, majd akkorára szűkíted a papírt, amilyen vastagra akarod készíteni. A tepsi üres részét valamivel ki kell tömni.

A csokimáz valamennyit szilárdít rajta, de pont az sportcsokis állaga nem lesz meg, ha a közepe nyúlós. (Egyébként nekem a nyúlós sem lett igazán nyúlós, de nem olyan szilárd, mint a másik.) Milyen tejport használtál? A kávékrémpor nem igazán jó hozzá.

Ennél többet már nem tudok segíteni.:(<

2010.02.14. 22:44
Aliz

MSE!
Én is csak egy kicsit főztem tovább, nem tudom miért lett nyúlós.:(

2010.02.14. 12:31
MSE

Szia!

Amikor elkezdett bugyogni egy kicsit, utána 1-2 percig főztem csak. Lehet hogy tovább kellett volna?

2010.02.13. 22:48
Aliz

MSE!

Ha pontosan mérted, és a leírás szerint készítetted, akkor csak a főzéssel lehetett gond. Mennyi ideig főzted? Ha nyúlik, azon nem segít a fagyasztás. Én még csak a hűtőbe se tettem be, a konyhapulton hagytam, és reggel már pont olyan lett az állaga, mint a Sportszeletnek.

2010.02.13. 13:45
MSE

Szia!

Kipróbáltam én is ezt a sport szeletet. Nagyon finom is lett, tényleg olyan mint az igazi, csak sajnos az enyémet kanállal kellett megenni. Mi lehetett a baj? Mindent ugyanúgy csináltam, ahogy le van írva. Sőt egy éjszakát állt a hűtőben és amikor az alufóliát le akartam szedni róla, sajnos egyáltalán nem jött le. Úgy nyúlt mint a méz. Esetleg fagyóba kellene tenni? És nem alufóliára, hanem inkább sütőpapírra kiönteni?

üdv. MSE

2010.02.02. 21:56
azila

Jókaja!
Köszönöm szépen, hogy szóltál, kijavítottam.:)

2010.02.02. 17:13
jókaja

Nagyon klassz lett, gratulálok.

Van valami kavarc a képekkel, az első, amin a tejporos zacskó van, nem jelenik meg, más van helyette.

2010.02.02. 12:21
alchri

Alíz, szuperül néz ki, teljesen olyan mint az eredeti, ügyes vagy!

2010.02.02. 09:09
Marika63

Szia Alíz!

Nagyon klassz ez a Sportszelet. Biztos, hogy kipróbálom. Én a krémes változatot szoktam sütni. A kekszeset nem mertem kipróbálni, mert túl töménynek tünt. De ez nyerőnek tűnik. Köszi a receptet.

Üdv. Marika

     
óra
     

Névnapi idézetek küldése...

     

Xukor (nyírfacukor) az egészséges édesítő.
Rendelés 10 %-os kedvezménnyel!

 

     
weblapfordító
     
Számláló
Indulás: 2006-09-23
     
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Kedvenc linkek
     

Florence Pugh magyar rajongói oldal. Ismerd meg és kövesd az angol színésznõ karrierj&#232;t!    *****    Fele királyságomat nektek adom, hisz csak rátok vár ez a mesebirodalom! - Új menüpont a Mesetárban! Nézz be te is!    *****    DMT Trip napló, versek, történetek, absztrakt agymenés:)    *****    Elindult a Játék határok nélkül blog! Részletes információ az összes adásról, melyben a magyarok játszottak + egyéb infó    *****    Florence Pugh Hungary - Ismerd meg az Oppenheimer és a Dûne 2. sztárját.    *****    Megnyílt az F-Zero Hungary! Ismerd meg a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-sorozatát! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    A Cheer Danshi!! nem futott nagyot, mégis érdemes egy esélyt adni neki. Olvass róla az Anime Odyssey blogban!    *****    A 1080° Avalanche egy méltatlanul figyelmen kívül hagyott játék, pedig a Nintendo egyik remekmûve. Olvass róla!    *****    Gundel Takács Gábor egy különleges könyvet adott ki, ahol kiváló sportolókkal a sport mélységébe nyerhetünk betekintést.    *****    21 napos életmódváltás program csatlakozz hozzánk még!Január 28-ig 10% kedvezménnyel plusz ajándékkal tudod megvásárolni    *****    Szeretne egy olyan általános tisztítószert ami 333 felmosásra is elegendõ? Szeretne ha csíkmentes lenne? Részletek itt!!    *****    Új játék érkezett a Mesetárba! Elõ a papírral, ollóval, és gyertek barkácsolni!    *****    Tisztítószerek a legjobb áron! Hatékonyság felsõfoka! 333 felmosásra elengedõ általános tisztítószer! Vásároljon még ma!    *****    Hayashibara Megumi és Okui Masami rajongói oldal! Albumok, dalszövegek, és sok más. Folyamatosan frissülõ tartalom.    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    333 Felmosásra elegendõ! Szeretne gazdaságosan felmosni? Szeretne kiváló általános tisztítószert? Kiváló tisztítószerek!    *****    Ha tél, akkor téli sportok! De akár videojáték formájában is játszhatjuk õket. A 1080°Snowboarding egy kiváló példa erre    *****    Egy asztrológiai elemzés,sok segítséget ad,életünk megtervezéséhez,rendeld meg és küldök egy 3 éves éves elõrejelzést is    *****    Szeretne leadni felesleges kilókat? Szeretné méregteleníteni és tisztítani szervezetét?Csatlakozzon a programhoz még ma!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, kezd az évet azzal, hogy belenézel, én segítek értelmezni amit látsz. A saját akaratod dönt!