Ezt a kukoricakabát receptet a jókaja.hu oldalon olvastam, ahol eredetileg virsli bundának készült. A virslis változatot is kipróbáltam, de csak néhány virslivel, így megmaradt a tészta nagy része. Néhány csirkemell filét beleforgatva kitűnő ebédünk lett.
Csirkenyárs kukoricakabátban
Hozzávalók:
2 db csirkemell filé
20 dkg kukoricadara
10 dkg liszt
1 tk. cukor
0,5 tk sütőpor
1 tojás
2,5 dl tej
só, bors, paprika, fokhagyma, chili
1 kg virsli
a sütéshez liszt, olaj és hurkapálca
A hozzávalókból sűrű palacsintatésztát keverek, és ízlés szerint fűszerezem.
A csirkemellet kockára vágom, sózom, és fa pálcikákra tűzöm, de nem túl szorosan, hogy a tészta egy kicsit a húsok közé is menjen (ha szeretjük a bundát, márpedig ez a fűszeres bunda nagyon finom). Lisztben megforgatom, majd a tésztában, és bő, nem túlforró olajban megsütöm. Ha már egy kicsit összeáll az alja, megfordítom, hogy ne folyjon le a felső feléről a tészta, amit Sülés közben még egyszer megismétlek, hogy egyenletesen süljön. Konyhai papírtörlőre szedem ki, hogy a fölösleges olajat felszívja.
Megjegyzés: nagyon finom, mert a bunda alatt a csirke puha lesz, a bunda meg egy kicsit ropogós. Nekünk nagyon ízlett. Nem feltétlenül kell pálcikára húzni és darabolni a húst, el tudnám képzelni úgy is, hogy a fél csirkemellből hosszú vastagabb csíkokat vágok és azt forgatom meg a lisztben és a bundában.