A tésztához a lisztet összekeverem a sóval és a porcukorral.Összemorzsolom a margarinnal és hozzákeverem a tojássárgáját.Gyorsan gyúrom össze, hogy ne melegedjen fel a kezemtől.Egy fél órára beteszem a hűtőbe. Kivajazok egy 23 cm-es pie formát és a tésztát belenyomkodom. Közben lisztezem, hogy ne ragadjon a kezemhez. Az áfonyás részhez a szörpöt elkeverem a tejben, az étkezési keményítőt a cukorral, majd a kettőt összekeverem, végül a tejföllel kissé habosra verem.
A tejszínes részhez a pudingport a cukorral összekeverem, ehhez öntöm a tejet, majd a tejföllel keverem kissé habosra.
Felváltva a tésztára öntöm, majd a tetejére szórom az aszalt áfonyát.
180 °C-os sütőben kb. 50 percig sütöm, de inkább azt figyelem, hogy a teteje megpirult-e egy kicsit.
A tetejére fehércsokit folyatok. Nylon zacskóba teszek 5-6 dkg fehér csokit, majd a mikróban 1 perc alatt felolvasztom. Kicsit nyomkodom az olvadt csokit, mert ha még lenne benne darabos rész, így az is felolvad hamarosan. Ekkor levágom a zacskó sarkát, és ráfolyatom a süti tetejére.
Megjegyzés: ezt a sütit most készítettem először, így még csak kísérleteztem vele. Az elképzelésem szerint csíkos lett volna, de arra nem gondoltam, hogy egy ilyen híg massza nem úgy működik, mint egy sűrű, és inkább a fajsúly dönt, nem az elképzelés. Úgy néz ki, hogy a tejszínes rész nehezebb, mert az aljára szállt és így 2 rétegű lett, ezért ha valaki ki szeretné próbálni ezt a receptet, akkor egyszerűen a fehéret alulra kell önteni, a rózsaszínűt meg a tetejére. Az aszalt áfonyát is jobb lett volna belekeverni a krémbe, mert az egész a tetején maradt. Persze így is nagyon finom lett, de szerintem jobb lett volna, ha egyenletesen eloszlik a krémben. Összességében nagyon finom süti lett belőle. Áfonyaszörpöt nem mindenhol lehet kapni, én a piacon veszem. Áfonyalekvárt vagy áfonyaöntetet sok helyen lehet kapni, szerintem az is jó lehet hozzá.
Szerintem is jó vele, meg színre is szép lesz. Csak azért magyarázkodtam, mert miért készítettem csíkosra, ha a vágási felülete 2 vízszintes rétegben van. Nem érdemes a csíkozással foglalkozni, mert nem marad úgy sülés után. A képeket nem tudom kicserélni, mert ahhoz újra el kellene készíteni, és akkor mi lesz a többi receptemmel, ami várakozik a megmérettetésre.:)
2010.02.25. 07:55
Ági
Szerintem nagyon mutatós így is. Sőt! Nekem feketeribizlim van otthon. biztos azzal is működik.
Ági!
Szerintem is jó vele, meg színre is szép lesz. Csak azért magyarázkodtam, mert miért készítettem csíkosra, ha a vágási felülete 2 vízszintes rétegben van. Nem érdemes a csíkozással foglalkozni, mert nem marad úgy sülés után. A képeket nem tudom kicserélni, mert ahhoz újra el kellene készíteni, és akkor mi lesz a többi receptemmel, ami várakozik a megmérettetésre.:)