Húsvét közeledtével aktuális lesz minden olyan étel, amihez a sonka főzőlevét lehet felhasználni.
Tejszínes sonkaleves
Hozzávalók:
40 g liszt
60 g vaj
5 dl tej
1 dl tejszín
4 dl sonka főzőlé
150 g főtt sonka
2 dl fehérbor
só, bors, zsálya
petrezselyem
1 kávéskanál cukor
levesgyöngy
A lisztből és a vajból világos rántást készítek, amit felöntök a tejjel és csomómentesre keverem. Hozzáöntöm a sonkalevet és a bort, majd felforralom. Fűszerezem ízlés szerint, és egy kevés cukorral fokozom az ízét. Ha van, friss zsályát használok hozzá, amit úgy, mint a petrezselymet, apróra vágva teszem a levesbe. Most csak szárított volt. Végül hozzáöntöm a tejszínt. Tálaláskor apróra vágott sonkát és levesgyöngyöt szórok a tányérba. Forrás: Kiskegyed Konyhája