Másfél szikkadt zsömlét vízben megáztatok és kinyomkodom belőle a vizet.
A héjában főtt, kihűlt burgonyát a sajtreszelőn lereszelem, majd alaposan összekeverem a hússal és a kinyomkodott zsömlével. Hozzáadom a tojást, az apróra vágott és egy kevés olajon megpirított hagymát, és a fűszereket ízlés szerint. A Húsvarázs önmagában is sós, és a bacon sósságával is számolni kell! Jól összegyúrom, és ha szükséges, egy kevés zsemlemorzsát keverek hozzá, hogy ducibb virsli nagyságú rudacskákat tudjak belőle formázni. Mindegyiket egy-egy baconszeletbe tekerem és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem. 200 °C-os sütőben megsütöm. Akkor jó, ha a bacon szépen rásült. Szerintem elég 15 perc az előmelegített sütőben, de inkább az orrunknak és a szemünknek higgyünk.
Megjegyzés: amelyikre nem jutott bacon, az is nagyon finom volt. Akár feltét is lehet főzelékre, de mi resztelt krumplival és párolt káposztával ettük. (A képen nem szerepel tojás, de 1 db kell bele.)
Örülök, hogy ízlett, és köszönöm szépen a dícséretet.:)
2010.09.03. 17:43
Varga Marika
Kedves Aliz.
Nagyon finom volt a burgonyás fasirt, kipróbáltam és izlett a családomnak. Nagyon jó az oldalad örülök, hogy rátaláltam, további sikereket kívánok az ilyen finomságokhoz.
Kedves Marika!
Örülök, hogy ízlett, és köszönöm szépen a dícséretet.:)