Összekeverem a tojásokat a tejföllel, a mustárral, a sóval és a borssal, majd egy kis lábasban nagyon alacsony hőfokon kevergetve sűrűre főzöm (rottyanásig). Vigyázni kell, nehogy túlfőzzük, és a tojás összecsomósodjon benne! Egy-két kanál olajat keverek hozzá, és egy pár csepp folyékony édesítőszert. Hogy mennyi kell bele, kóstolással ellenőrzöm. Cukorral is édesíthető, de akkor az elején tegyünk hozzá 1 csapott evőkanállal. Megjegyzés: az eredeti majonézhez nagyon sok olaj kell, ráadásul nyers benne a tojás, így főleg nyáron nem szívesen készítek majonézes ételeket. Ebben jóval kevesebb a kalória, így a diéta alatt sem kell teljesen nélkülözni a majonézes ételeket. Jó mártásalapnak, majonézes salátaöntetnek. Pl. nagyon finom vele a tojássaláta is, csak főtt tojással össze kell keverni, és fűszerezni kedvünkre (hagyma, snidling, fokhagyma, curry, bors, stb., ízlés szerint).
Ott van benne a diéta, hogy az eredeti majonézhez 1 tojássárgájához kell 2 dl olaj, itt 2 tojássárgájához összesen csak 1-2 kanálnyi kell, és cukor helyett édesítővel keverem ki. Számold ki csak a kalóriáka!
2013.11.03. 11:14
husz péter
hol itt a diéta? az igazi főzött tartármártásban nincs egy csepp olaj sem. ezzel az erővel hagyományos olajjal kevert majonézt is használhatnátok.
Ott van benne a diéta, hogy az eredeti majonézhez 1 tojássárgájához kell 2 dl olaj, itt 2 tojássárgájához összesen csak 1-2 kanálnyi kell, és cukor helyett édesítővel keverem ki. Számold ki csak a kalóriáka!