A gombát megmosom, a szárát kiszedem, és a gombakalapokat bepanírozom. Mielőtt a lisztben megforgatom, kicsit benedvesítem, hogy tapadjon rá a liszt. Felvert, kicsit erősebben sózott tojásban és zsemlemorzsában megforgatom. Bő, közepesen forró olajban megsütöm. (A szárát is bepanírozom és azt is megsütöm.)
A sajtot lereszelem, összekeverem a tejföllel, a sóval, a borssal és az apróra vágott petrezselyemmel. Ha maradt tojás a panírozásból, akkor egy keveset abból is hozzákeverek.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a gombafejeket, majd mindegyik üregébe sajtos keveréket töltök. (Ha sűrűbb a massza, gombócokat formázok, ha lazább és tojást is keverek hozzá, akkor kanállal teszek halmokat a kalapokba).
Tálalás előtt 10 perccel betolom az előmelegített 200 °-os sütőbe, és addig hagyom ott, míg a sajt vagy ráolvad, vagy kicsit megsül.
A tányérra krumplipüréből halmokat rakok, majd mindegyikre egy-egy gombafejet ültetek.
Megjegyzés: az a jó benne, hogy előre meg lehet sütni és tálalás előtt csak egy rövid időre be kell tenni a sütőbe.
Ezt a receptet is szinten Szilveszterre keszitettem hidegtalba. Sok dicseretet begyujtottem, nagyon finom izt adott a toltelek a gombanak. Annyire izlett a csaladnak hogy meg nagyon sokszor el fogom kesziteni. Mindenkinek csak ajanlani tudom ,sokkal finomabb a sima panirozott gombanal,es egyszeruen elkszitheto.
2010.04.25. 23:16
Aliz
Szilvi!
Örülök, hogy kipróbáltad és tetszik.:)
2010.04.25. 14:40
szilvi
Ez volt a mai ebéd! Sokkal finomabb töltve,mint simán kirántva.Most csak kb.felét töltöttem meg, de legközelebb valószínű hogy mindet.
Ezt a receptet is szinten Szilveszterre keszitettem hidegtalba. Sok dicseretet begyujtottem, nagyon finom izt adott a toltelek a gombanak. Annyire izlett a csaladnak hogy meg nagyon sokszor el fogom kesziteni. Mindenkinek csak ajanlani tudom ,sokkal finomabb a sima panirozott gombanal,es egyszeruen elkszitheto.