A kétféle túrót, de lehet csak juhtúró vagy csak tehéntúró, ízlés szerint, egy tálba teszem, hozzáadom a puha vajat, a nagyon apróra vágott hagymát, az őrölt köményt és a sót. Egy mixelőrúddal összekeverem, krémesítem. A főtt tojásokat hosszában kettévágom. (Ezt egy hegyes kiskéssel most cakkosra vágtam.) A tojások sárgáját is a túróhoz keverem. Elfelezem, felébe apróra vágott snidlinget, a másik felébe pirospaprikát keverek. Egy nyomózsákba töltöm a kétféle masszát és a fél tojásokba nyomom. Ha marad, félbevágott paradicsomra nyomva is finom és mutatós.
Megjegyzés: a képen a hagymát reszeltem, de utoljára. Már nem először jártam úgy, hogy kissé kesernyés lett a hagyma a reszelés után. Inkább apróra vágva tegyük bele, mint elrontsuk az ízét!